'Sağduyulu AKP'liler de rahatsız'

CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran, Taksim Gezi Parkı konusunda yaptığı açıklama; "Sağduyulu AKP'liler de halka uygulanan bu tahammülsüz, hoşgörüsüz siyasetten rahatsız" dedi.

Yayınlanma: 07.06.2013 - 14:30
Abone Ol google-news

CHP Basın Birimi'nden yapılan yazılı açıklamaya göre Oran, Taksim Gezi Parkı konusunda AKP'nin  tutarsız olduğunu, farklı isimlerin farklı açıklamalar yaptığını öne sürdü.

"Sağduyulu AKP'liler de halka uygulanan bu tahammülsüz, hoşgörüsüz siyasetten rahatsız" iddiasında bulunan Oran, "Hatta duyuyoruz, görüyoruz, bazı bakanlar, eski bakanlar, milletvekilleri bile Başbakan'ın kendilerini dinlemediğini, istişare yapmadığını, baskıcı bir anlayış içerisine girdiğini söylüyor" görüşünü ileri sürdü.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın olaylar karşısındaki tutumunun, yurt dışındaki yayın organlarında yer aldığını kaydeden Oran, gelinen noktada AKP'nin yıllarca üretmeye çalıştığı algının dağılmaya başladığını savundu.

Şiddettin şiddet doğuracağını ifade eden Oran, şunları kaydetti:

"Bütün Türkiye ve dünya Tayyip Erdoğan'dan sağduyu içerisinde davranmasını, inat etmemesini, diktatörlük hevesinden, sultanlık hayallerinden vazgeçmesini istiyor. Gezi Parkı'nda atılan sloganlarda denildiği gibi 'Bu devirde kimse sultan değil padişah değil' Tayyip Erdoğan kendisine hiç güvenmesin, Türkiye özgürlük ve demokrasi yolundan asla sapmaz. Bu hayallere kapılanlar tarihin gerisinde kalır, Türkiye yine yolunda yürümeye devam eder."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler