Sağlık Bakanlığı'ndan CHP'li Tekin'e yanıt

Sağlık Bakanlığı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin'e, "Bakanlığının, ambulans helikopteri sevk etmemesini eksiklik olarak yansıtmaya çalışmak bilgisizlikten kaynaklanmaktadır" diye yanıt verdi.

Yayınlanma: 08.04.2012 - 09:55
Abone Ol google-news

Sağlık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Erzurum Aşkale'de Karasu Baraj Göleti'nde meydana gelen kazayla ilgili olarak Aşkale Emniyeti tarafından 112 Acil Komuta Kontrol Merkezi'nin aranarak ambulans talep edildiği belirtildi. Ambulans talebi 18.22'de yapıldığı ve ambulansın 18.39'da olay mahalline ulaştığı vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:
"Bakanlığımıza ait ambulans helikopter sadece hasta taşıma amacı ile kullanılabilecek şekilde dizayn edilmiş olup, helikopterin arama-kurtarma özelliği ve buna uygun teçhizatı bulunmamaktadır. Ayrıca çağrı merkezimize kriz merkezi tarafından ambulans helikopter talebi yapılmamış, hava ambulansı jandarmadan talep edilmiştir. Olayın yaşandığı dakikalar içinde kara ambulanslarını derhal bölgeye sevk eden Sağlık Bakanlığının, ambulans helikopteri sevk etmemesini eksiklik olarak yansıtmaya çalışmak bilgisizlikten kaynaklanmaktadır. Konu ile ilgili olarak Erzurum Valiliği tarafından idari ve adli soruşturma başlatılmış ve devam etmektedir. Bu üzücü olayda hayatlarını kaybeden vatandaşlarımıza rahmet, kederli ailelerine ve yakınlarına başsağlığı dileriz."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon