Sakarya'da 'sahip çık' mitingi

Sakarya'nın Adapazarı ilçesinde düzenlenen ''Vatanına, Bayrağına, Şehidine ve Gazine Sahip Çık'' mitinginde, şehit aileleri ve yurttaşlar terör örgütünü protesto etti.

Yayınlanma: 07.11.2009 - 13:31
Abone Ol google-news

Yeni Cami önünde toplanan şehit aileleri, yakınları ve yurttaşlar terör örgütü aleyhine sloganlar atarak, Türk bayrakları eşliğinde Kent Meydanı'na kadar yürüdü.

Mitingde konuşan, Türkiye Harp Malulü Gazi Şehit Dul ve Yetimler Derneği Genel Başkanı Malul Gazi Üsteğmen Taner Uran, bir ülkenin büyüklüğünün gösterilen fedakarlıklarla ölçüldüğünü söyledi.

Türkiye'nin kurulmasında, müdafaasında ve terörle mücadelede Türk Milleti'nin büyük fedakarlıklar gösterdiğini ifade eden Uran, ülkenin pek çok şehit ve gazi verdiğini kaydetti.
Şehit ve gazilere sahip çıkılmasının, ülkenin emanetine sahip çıkması anlamına geldiğini belirten Uran, şunları söyledi:
''Son zamanlarda demokratikleşme paketi adı altında bir açılım başladı. Bu, ilk başladığı zaman 26 Ağustosta Sayın Başbakanımızla görüştük. Başbakanımıza Türk Milleti olarak 'evet fedakarlık verdik, şehit aileleri malul gaziler olarak çektiğimiz sıkıntıları, acıları başka ailelerin çekmesini istemiyoruz, terörün bitmesini istiyoruz' dedik. 'Yalnız bizim olmazsa olmaz çizgilerimiz var' dedik. 'Terör örgütü üyelerine genel af çıkarılmasına, eli kanlı bebek katilinin İmralı'dan verdiği talimatlara uyularak hareket edilmesine, bölücü terör örgütünün siyasi taleplerinin kabul edilmesine karşıyız' dedik. Gerek sayın Başbakan, gerek İçişleri Bakanı'ndan bunlar olmayacak sözü aldık.''

15 gün önce Habur Sınır Kapısı'nda Türk güvenlik güçlerine teslim olan terör örgütü üyelerinin Türk Milleti'nin içine sindiremeyeceği şekilde kahraman gibi karşılandığına dikkati çeken Uran, terör örgütü üyelerinin teslim oldukları günü ''kara gün'' olarak isimlendirdiklerini belirtti.

Uran, yapmış oldukları fedakarlıklar karşılığında devlet övünç madalyasıyla ödüllendirildiklerini hatırlatarak, ''Bu madalyayı göğsümüzde onur ve gururla taşıyacağız. Bırakın yerlere atmayı, göğün en yükseğine çıkaracağız. Bundan herkes emin olsun'' dedi.

Grup, mitingin ardından terör örgütü aleyhine sloganlar atarak olaysız şekilde dağıldı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler