İkizdere'de direniş sürüyor: 'Sakıncalı' köylüler toplantıya çağrılmadı

İkizdere Dernekler Federasyonu ve İstanbul Rize Masası çağrısıyla önceki gün Kadıköy İskele Meydanı'nda İkizdere'de yapılmak istenen taşocağına 'dur' denildi.

Yayınlanma: 27.05.2021 - 02:00
İkizdere'de direniş sürüyor: 'Sakıncalı' köylüler toplantıya çağrılmadı
Abone Ol google-news

Rize İkizdere’de Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın bir yetkilisi ile yapıldığı öne sürülen toplantıya dün direnişçi köylüler çağrılmadı.

Toplantıya Cengiz İnşaat’ın taşocağına karşı direnenler dışında tüm köy halkının çağrılmasına tepki gösteren Zeynep Baş, “Son derece üzgünüz. Biz hepimiz bu köyün insanlarıyız. Aramıza nifak sokmaya çalışıyorlar. Saat 14.00 sıralarında bir toplantı yapılacağını öğrendik. Toplantıya biz çağırılmadık. Yine de Ali Akyıldız, Yüksel Fazlıoğlu ve ben buradan toplantıya katılmak üzere gittik. Gittiğimizde bizim dışımızda bütün köy toplantı için oradaydı. Bize kaymakamın liste dışında yer alan hiçbir ismin toplantıya katılamayacağını söylediği iletildi. Toplantının konusunu bilmiyoruz. Kaymakamla konuştuğumuzda bu isimleri muhtarın belirlediğini söyledi. Biz taş ocağına karşı da olsak o toplantıda olmamız gerekmiyor mu? Bizi ötekileştirerek köyü dağıtmaya çalışıyorlar” dedi.

ALACAKLARINI ALDILAR

İkizdere’de taş ocağına karşı mücadele veren köylüleri direniş alanında ziyaret eden Sol Parti Parti Meclisi Üyesi Alper Taş, taş ocağına kurban edilen kendi köyü Haçapit’i örnek göstererek “Haçapit’te alacaklarını aldılar. Sadece köy değil, bütün bitki örtüsü toz altında kaldı. Burada da aynı sonucun olmaması için sizin direnişiniz çok önemli” dedi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler