Sandık başında gözaltına alındılar

Tokat, Aydın, Kütahya, Muğla, Diyarbakır, Kahramanmaraş ve Çanakkale'de çeşitli suçlardan aranan 276 kişinin sandık başında gözaltına alındığı bildirildi.

Yayınlanma: 12.09.2010 - 13:56
Abone Ol google-news

Aydın Emniyet Müdürü Tacettin Kurt, tüm yurtta olduğu gibi Aydın'da da referandumun sağlıklı şekilde gerçekleşmesi için gerekli emniyet tedbirlerini aldıklarını söyledi.

Kurt, çeşitli suçlardan aranan kişilerin oy kullanmaya gelebileceğini düşünerek sandık başlarında önlem aldıklarını, şu ana kadar aranan 60 kişinin yakalandığını belirtti.

Yakalananların yüzde 95'inin borcundan ötürü, yüzde 5'inin ise basit yaralama nedeniyle arandığını ifade eden Kurt, zanlıların işlemlerinin devam ettiğini kaydetti.

Kurt, yurttaşların oy kullanmasını engellemek isteyen kişiler olabileceği ihtimaline karşı polis ekiplerinin devriye görevi yaptığını belirtti.

Tokat kent merkezinde, çeşitli suçlardan aranan 12 kişi, referandumda oy vermeye gelince polis ekipleri tarafından oy kullandıkları okullarda gözaltına alındı. Kütahya merkezde de çeşitli suçlardan aranan 80 kişi, oy kullanmak için geldikleri okullarda yakalandı.

Muğla'nın Marmaris, Bodrum, Fethiye ve Milas ilçelerinde de çeşitli suçlardan aranan 87 kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Yetkililer, Marmaris'te 30, Fethiye'de 22, Bodrum'da 10, Milas'ta 25 kişinin oylarını kullandıktan sonra gözaltına alındığını söyledi.

Bu arada, Marmaris'te İhsan Mermerci İlköğretim Okulu'ndaki 1016 numaralı sandıkta, tekerlekli sandalyeyle gelen engelli yurttaşın oy kullanma işlemi sırasında gerginlik yaşandı. Engelli yurttaşın birinci derece yakının yardımıyla oyunu kullanmasına başka bir seçmen tepki gösterdi. Sandık başkanı ve siyasi partilerin temsilcilerinin uyarılarına rağmen tepkisi sürdüren kişiyle engelli yurttaşın yakını arasındaki gerginliğin kavgaya dönüşmesini polisler önledi. Birbirinden şikayetçi olan kişiler karakola götürüldü.

Diyarbakır'ın Silvan ilçesinde, Selahattin Mahallesi'ndeki Sağlık Meslek Lisesi'nde kurulan sandıkta BDP'nin görevlendirdiği Tarık Ekmen'in, kimlik tespiti sırasında, daha önce işlediği suçtan dolayı hakkında arama kararı bulunduğu belirlendi. Ekmen gözaltına alındı.

Kahramanmaraş'ın Pazarcık ilçesinde, hakkında ''cürüm işlemek için suç örgütü kurma ve örgüte katılma'' suçundan 1 yıl 2 ay 3 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunan Ali Rıza B, ilçeye bağlı Narlı beldesinde halk oylaması kapsamında oyunu kullanmak için Narlı 26 Ocak İlköğretim Okulu'na gitti. Ali Rıza B, oy kullandıktan sonra gözaltına alındı. Ali Rıza B'nin jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edileceği bildirildi.

Çanakkale'de de çeşitli suçlardan aranan 35 kişi, oylarını kullandıktan sonra, sandık başlarında bekleyen görevliler tarafından gözaltına alındı. 35 kişi, Çanakkale Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler