'Savcılık kocaman bir delik açtı'

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan'ın da bulunduğu 361 sanıklı "Balyoz Planı" davasının, Yargıtay 9. Ceza Dairesindeki temyiz duruşmasına 7. gününde devam edildi.

'Savcılık kocaman bir delik açtı'
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 24.07.2013 - 17:01

Balyoz davasının temyiz duruşmasında, sanık avukatı Nevzat Güleşen, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığının tebliğnamesinde, 67 kişi hakkında beraat kararı istenmesine teşekkür ederek, “Savcılık, böylelikle Türk askerinin başına geçirilen çuvalda bence kocaman bir delik açtı” dedi.

Aralarında emekli Oramiral Özden Örnek ile emekli orgeneraller Halil İbrahim Fırtına ve Çetin Doğan’ın da bulunduğu 361 sanıklı Balyoz davasının Yargıtay 9. Ceza Dairesi’ndeki temyiz duruşmasına dün de devam edildi.

Sanıklar Ahmet Dikmen, Aşkın Öztürk, Doğan Uysal, Erdinç Altıner, Fikret Güneş, Hasan Hoşgit, Haydar Mücahit Şişlioğlu, Hannan Şayan, Hüseyin Hoşgit, İsmail Taylan, Mehmet Baybars Küçükatay, Murat Özenalp, Onur Uluocak, Ökkeş Alp Kırıkkanat ve Yavuz Kılıç’ın avukatı Nevzat Güleşen, savunmasına devam etti.

Hazırladığı bir dökümanın dosya bilgilerini ekrana yansıtan Güleşen, dosyanın ilk yazarı kısmına Mahkeme Başkanı Ekrem Ertuğrul’un, kapatan kısmına da kendi isminin yazılı olduğunu gösterdi. Dijital bir dökümanın içeriğinden ilk yazarının değil son yazarının sorumlu tutulabileceğini anlatan Güleşen, Balyoz Davası’nda bunun gözönünde bulundurulmadığını savundu.

Tebliğname öncesinde bir gazetede 3 gün boyunca haber çıktığını anlatan Güleşen, Orhan Aykut isimli kişinin bavulu “pala” denilen birisinden aldıklarını ve CD’leri Ankara’da ürettiklerini itiraf ettiğini söyledi. Güleşen, “Sizin basiretinizle buradaki komployu anladığınızı, değerlendirdiğinizi düşünüyorum” dedi.

Hasdal Cezavinde kalan tek sanık Güllü Salkaya’nın katip olduğunu, bir yazının noktasına, virgülüne bile karar veremeyeceğini belirten Güleşen, “Onun durumuna o kadar üzülüyorum, ki benim müvekkilim bile değil. Ama lütfen bir çare bulun” dedi.
Bu davada yargılanan Kara Harp Okulu öğrencileri için tebliğnamede istisnasız beraat kararı verilmesinin istendiğini söyleyen Güleşen, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel’in o dönemde Kara Harp Okulu Komutanı olduğunu kaydetti. Güleşen, “O nedenle ‘Orgeneral Özel’in 13 öğrencisini kurtardığı’ yönünde dedikodular var. Müvekkillerim bu dedikoduların önlenmesini istiyor” dedi.

Yargıtay Başkanı Ali Alkan’ın Balyoz duruşması başlamadan önce Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel ile görüştüğünü hatırlatan Güleşen, gazetelerde, “görüşmenin adli yıl açılış davetiyesi götürmek üzere yapıldığı, devam eden davalarla ilgili görüşme yapılmadığı” yönünde haberlerin yer aldığını kaydetti. Güleşen, “Keşke görüşme yapılmadığı gibi bir cümle kullanılsaydı” dedi. Avukat Güleşen, Yargıtay Başkanı Ali Alkan ve Yargıtay Cumhuriyet Baysavcısı Hasan Erbil’in de 20 Haziran’da Başbakan ile görüştügünü, Erdoğan’ın bu görüşmenin ardından Genelkurmay Başkanı Orgeneral Özel’i kabul ettiğini de hatırlattı.

Boş bir CD’yi yazdıran ve bunu ekrana yansıtan Güleşen, bilgisayarın tarihiyle CD’deki virüs dosyasının tarihinin aynı olduğuna işaret etti. Delil kabul edilen CD’lerde ise virüs bulunduğuna ilişkin oluşturulan dosya tarihinin bilgisayar tarihinden önce olduğunu belirten Güleşen, bunun CD’lerin önceden oluşturulduğunun göstergesi olduğunu söyledi. Deliller arasındaki 5 nolu harddiskin üzerinde bulunan parmak iziyle ilgili tespit istediklerini belirten Güleşen, askeri savcılığın kovuşturma yapılmasına gerek olmadığına karar verdiğini anlattı. Bu kararı veren savcının, daha sonra kendi isteğiyle emekliye ayrıldığını söyleyen Güleşen, artık askeri savcıların bu tür soruşturmaları yapmaya korktuklarını kaydetti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler