Şehit er toprağa verildi

Van'ın Gürpınar ilçesinde teröristlerce düzenlenen saldırıda şehit olan er İbrahim Dal, memleketi Mardin'de toprağa verildi.

Yayınlanma: 19.07.2012 - 14:04
Abone Ol google-news

Van'dan helikopterle Mardin'in Ömerli ilçesine getirilen şehit Dal'ın cenazesi, Ömerli Devlet Hastanesi'nde bir süre bekletildikten sonra ambulansla Kaynakkaya köyüne götürüldü.

Şehit Dal'ın Türk bayrağına sarılı tabutu evinin önüne getirilirken, annesi Hazal Dal sinir krizi geçirdi.

Anne Dal, ''Beni kime bıraktın. Seninle yaşıyordum. Beni bu dünyada sahipsiz bıraktın. Senin yüreğini yakanları Allahım yaksın'' şeklinde Kürtçe ağıtlar yaktı.

Evinden alınan şehit erin Türk Bayrağına sarılı tabutu, askerin omuzlarında taşınarak, Kaynakkaya Köy Mezarlığı'na getirildi. Köy mezarlığında cenaze namazı kılınan Dal, burada gözyaşları ve ağıtlarla toprağa verildi.

Cenaze törenine Mardin Valisi Turhan Ayvaz ve askeri yetkililer de katıldı.
Şehit İbrahim Dal'ın, 3 kardeşi ile İstanbul'da yaşadığı ve askere gitmeden önce sözlendiği öğrenildi.

Dal'ın amcası Ali Dal, gazetecilere yaptığı açıklamada, çok üzgün olduklarını belirterek, ''Olay yerine gideceğiz. Şüpheli ölüm olduğuna inanıyorum. Bir gün önce telefonla konuşmuştuk. 'Operasyonlara çıkmadığını' söylemişti'' ifadelerini kullandı.

Van'ın Gürpınar ilçesi Elaçmaz köyünde arazi keşfinden dönen tapu kadastro memurlarına nezaret eden askerlerin teröristlerce pusuya düşürülmesi sonucu 1 asker şehit olmuş, 3 asker yaralanmıştı.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler