Selçuk Yöntem'den 'Genco Erkal yalnız değildir' paylaşımı

Usta oyuncu Selçuk Yöntem, sanatçı Genco Erkal'ın sosyal medya paylaşımları gerekçe gösterilerek 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak olmasına tepki olarak; Erkal için bir destek paylaşımı yaptı. Yöntem, 'Genco Erkal yalnız değildir' ifadelerini kullandı.

Yayınlanma: 25.08.2021 - 10:04
Selçuk Yöntem'den 'Genco Erkal yalnız değildir' paylaşımı
Abone Ol google-news

Tiyatro sanatçısı Genco Erkal hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret" suçundan 4 yıl 8 aya kadar hapis cezası istemiyle iddianame hazırlanmasına yönelik tepkiler sürüyor. Darbe ve baskı dönemleri de dahil olmak üzere 62 yıldır politik tiyatro yapan usta sanatçı, ikisi 5 yıl önce atılmış 3 adet tweet nedeniyle ilk defa Cumhurbaşkanına hakaret suçlamasıyla 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak.

İddianame, değerlendirilmek üzere İstanbul 16. Asliye Ceza Mahkemesi'ne gönderildi, kabul edildiği takdirde Erkal, önümüzdeki günlerde hakim karşısına çıkacak. 

YÖNTEM'DEN ERKAL'A DESTEK

Genco Erkal'a sanatçı dostlarından ve sosyal medyadan destek sürerken, Erkal için bir paylaşım da usta oyuncu Selçuk Yöntem'den geldi. 

Yöntem, usta sanatçı Genco Erkal'ın sosyal paylaşımı nedeniyle 'Cumhurbaşkanına hakaret'ten 4 yıl 8 aya kadar hapis istemiyle yargılanacak olmasına tepki gösterdi.

Nazım Hikmet'in 'Yaşamaya Dair' şiirine atıfta bulunan Selçuk Yöntem, Instagram hesabından yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullandı:

"Yaşamak şakaya gelmez

Büyük bir ciddiyetle yaşayacaksın hayatı

Genco Erkal gibi mesela...

#GencoErkalYalnızDeğildir"


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler