Sendikadan valiliğe yanıt

Tek Gıda-İş Sendikası, Ankara Valiliği'nin TEKEL işçilerinin kaldığı çadırların sökülmesi yönündeki tebligatına yanıt verdi. Öte yandan, TÜRK-İŞ'e bağlı merkezi Ankara'da olan sendikaların genel başkanları ve merkez yöneticileri de TEKEL işçilerini ziyaret ederek oturma eylemi başlattı.

Yayınlanma: 25.01.2010 - 18:13
Abone Ol google-news

Tek Gıda-İş Sendikası Genel Başkanı Mustafa Türkel ve sendikanın Genel Sekreteri Mecit Amaç tarafından gönderilen cevap yazısında, TEKEL işçilerinin işyerlerinin hükümet tarafından alınan kararla kapatıldığı ve sözleşmelerinin feshedildiği anımsatıldı.

TEKEL işçilerinin 657 sayılı yasanın 4-C maddesi kapsamında istihdam edilmek istendiği belirtilen yazıda, hükümet tarafından alınan, uygulanan eylemin, Anayasa'ya ve Türkiye tarafından onaylanan uluslararası sözleşmelere aykırı olduğu savunuldu.

Tek Gıda-İş Sendikası ve Türk-İş'in imkanları ölçüsünde üyelerinin barınmalarına destek olmasından daha doğal bir şeyin bulunmadığı bildirilen yazıda, şunlar kaydedildi:

''Ankara'da yaşanan olumsuz hava koşulları dikkate alındığında bütün olumsuzluklara rağmen halkı rahatsız etmeden, mümkünse çiçeği sapından koparmadan, asil ve demokratik duruş sergileyen TEKEL işçilerine Sayın Valiliğinizin uyarısı üzerine kefen giydirilmediği de tarafınızca bilinmektedir. Yine bu anlamda 'ideolojik gruplar' gibi adlandırılan kişi ya da kesimler TEKEL işçilerine destek için gelen halkımızdan başkaları değildir. Kaldı ki böyle kişi veya kurumların varlığının ilgililere söylenmesi halinde gerekli tedbirler alınabilir.

TEKEL işçileri Anayasa ve yasalardan doğan demokratik haklarını kullanırken sendika olarak üyelerimize sahip çıkmaya çalışmak da bizim yasal sorumluluğumuzdur. Bu nedenle Sayın Valiliğinizce gerekli hassasiyet gösterilerek daha fazla mağduriyetlerin yaşanmaması yönünde anlayışlı olunacağı düşüncesiyle gereğini bilgi ve değerlendirmelerinize arz ederim.''

 

Sendikaların yöneticileri de oturma eylemi başlattı

TÜRK-İŞ'e bağlı merkezi Ankara'da olan sendikaların genel başkanları ve merkez yöneticileri, TEKEL işçilerini ziyaret ederek oturma eylemi başlattı.

Burada işçilere hitaben konuşan TEZ-KOOP-İŞ Genel Başkanı Gürsel Doğru, işçilerle birlikte olmalarının ayrı bir önem taşıdığını ifade ederek, Ankara Valiliği'nin işçilerin alanı terk etmesine yönelik kararını protesto etmek için geldiklerini söyledi.

TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların genel başkanları olarak TEKEL işçileriyle dayanışmalarını göstermek istediklerini dile getiren Doğru, ''Mücadelenize bir kez daha omuz vermek için sizlerle olacağız'' dedi.

Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) Genel Başkanı Ercan İpekçi de ''TEKEL işçilerinin eyleminin yükselerek ilerlediğini'' belirterek, ''Maden işçilerinde olduğu gibi bu da başarıyla sonuçlanacaktır. Zaten Erdoğan şimdiden sayıklamaya başladı, eski haleflerini saymaya başladı. Halk, Özal ile Menderes'i nasıl yıktıysa bunları da yıkacaktır'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından, TÜRK-İŞ'e bağlı sendikaların genel başkanları ile merkez yöneticileri çadırları ziyaret ederek, oturma eylemine başladı. Eylemin sabah saatlerine kadar sürmesi bekleniyor.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler