Sezonun en az gol atılan haftası...

Turkcell Süper Lig'de haftaya lider giren Trabzonspor, sahasında Sıvasspor'la golsüz berabere kalarak 2 puan kaybetti. Haftanın kapanış maçında sahasında Eskişehirspor'u ağırlayan zirve ortaklarından Beşiktaş, 2-0'la 3 puanı kaptı ve Fenerbahçe derbisi öncesi moral buldu.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 12:53
Abone Ol google-news

Avni Aker Stadı'ndaki maçta Bordo - Mavililerin baskısı vardı ama konuk takımın 1 puanı hedefleyen defans ağırlıklı oyunu Karadeniz temsilcisini sıkıntıya soktu. Trabzonspor son vuruşlarda beceri noksanlığı yaşayınca 3 puandan oldu. Sıvasspor pozisyon üretmekte zorlanırken dirençli futboluyla dikkat çekti. Kaleci Petkovic'in başarılı kurtarışları da skoru 0-0'da kilitledi. Bu skor sonrası Trabzonspor'la Beşiktaş'ın arasındaki puan farkı da 2'ye düştü.

Haftanın kapanış maçında sahasında Eskişehirspor'u ağırlayan zirve ortaklarından Beşiktaş, 2-0'la 3 puanı kaptı ve F.Bahçe derbisi öncesi moral buldu. Siyah - Beyazlılar 2 gol kaydetti ama attığından fazlasını da kaçırdı. Eskişehirspor'un pasif kalması, yediği gol dakikasına dek (35) hücumu hiç düşünmemesi, 2. gol sonrası oyundan düşmesi kalite farkını da ortaya çıkardı.

Ankara'daki maçta Ankaraspor - G.Saray mücadelesinden çok 'rüzgâr' faktörü ön plandaydı. Top kontrolü yapmak ve ayakta durmak zordu. İlk yarıda Servet'in çizgiden çıkardığı top bana göre gol değildi. Futbolsuz gece ikinci bölümde de devam etti. Ankaraspor son hamleyi yapacak güçte de değildi. 

F.Bahçe'nin deplasman sendromu sürüyor. Ligin zayıf halkalarından Ankaragücü'ne de (0-0) takılan İstanbul'un Sarı - Lacivertlileri pozisyon üretmekte zorlandı. Başkent temsilcisinin başarılı savunma kurgusu F.Bahçe'nin gol atmasına set çekti; orta sahadaki top kayıplarının fazlalığı da 2 puan kaybedilmesindeki önemli nedenlerden biriydi.
Kayserispor'a bir şeyler oldu. Konyasporla golsüzlüğü bozamayan Sarı - Kırmızılılar üst üste 2. beraberliğini aldı. G.Antepspor, G.Birliği'ni 2-0 yenerek 5 haftalık galibiyet özlemine son verdi. G.Birliği'nde ise kan kaybı sürüyor. İmi mücadele etmekle puan alınmıyor. Böyle giderse sonları Bank Asya 1. Lig olabilir.

Haftanın en gollü ve heyecanlı maçında Denizlispor, Bursaspor'u 4-3 yendi. Bir ara 2-0 öne geçen, 3-2 yenik duruma düşen Yeşil - Siyahlılar, yin de maçı kazanmasını bildi. İki takımın savunması da evlere şenlikti. Ancak Bursaspor'daki düşüş endişe verici... Teknik direktör Güvenç Kurtar'ın işi gerçekten zor.

İstanbul Büyükşehir Belediyespor, Hacettepe'yi 1-0 yenerek Süper Lig'deki 4. galibiyetini aldı. Hacettepe ise bu maglubiyetle ligdeki konumunu çıkmaza soktu.
Ateş hattını ilgilendiren maçta Antalyaspor - Kocaelispor mücadelesi golsüz noktalandı. Körfez temsilcisinin direkten dönen topu şanssızlıktı.

12 golün atıldığı 12. hafta, Süper Lig'in bu sezonki en az golün kaydedildiği haftaydı. 5 maç berabere biterken, deplasmanda kazanan olmadı.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler