Snapdragon 820 yongasından yeni test sonucu

Mobil dünyanın merakla beklediği Snapdragon 820 yongasından yeni test sonucu geldi. Qualcomm’un Snapdragon 820 yongasına ait güncel performans testi sonuçları haberimizde. Rakamlar, Geekbench uygulamasına ait.

Yayınlanma: 12.10.2015 - 17:24
Abone Ol google-news

Snapdragon serisi mobil işlemcileri hemen hepimiz biliyoruz. Şu sıralar yeni bir işlemci bekleniyor. Üst seviyedeki mobil cihazlara yönelik olarak piyasaya çıkacak olan Qualcomm Snapdragon 820’nin performansına ilişkin yeni bir ekran görüntüsü paylaşıldı. Geekbench isimli performans testinden alıntılanan bu görüntüyle birlikte Snapdragon 820’nin tek çekirdek ve çoklu çekirdek performansını görmemiz bir kez daha mümkün oldu.


Qualcomm Snapdragon 820 modelini önümüzdeki bir yıl içerisinde 30 farklı akıllı telefon modelinde göreceğiz. 4 çekirdekli bu özel işlemci, Kryo isimli özel çekirdekleriyle önceki Snapdragon modellerinden çok daha yüksek performanslı olacak.
Geçtiğimiz yıl duyurulan Snapdragon 810’un ısınma sorunu sebebiyle şöhreti biraz sallantıya giren Snapdragon ailesi, bu model ile yeniden tüm dikkatleri üzerine çekecek gibi duruyor. Son gelen bilgilere göre Snapdragon 820, tek çekirdekte 1887, çoklu çekirdekte ise 3936 puan almış. Bu rakamlar, piyasadaki diğer işlemcilere göre çok iddialı sayılmaz ancak önemli olan nokta güç tüketimi.
Geçtiğimiz dönemlerde yayınlanan test sonuçlarına göre 1887 ve 3936 puanların daha aşağıda kaldığını görüyoruz. Ancak işlemci henüz piyasaya çıkmadığı için farklı koşullar altında test edildiğini düşünüyoruz. Bu rakamlardan daha aşağı inmesi pek mümkün değil gibi görünüyor. Bu rakamların hangi Snapdragon 820 sürümüne ait olduğu belli değil. Geçtiğimiz dönemlerde ortaya çıkan bazı test sonuçlarına göre Snapdragon 820 V3’ün çoklu çekirdekte 5000’in üzerine çıktığını görmüştük.

Stephen Hawking yapay zeka tehlikesini anlattı


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler