Soma'dan 'gazetecilere' selam!
Soma'da yaşamını yitiren madencilerin aileleri Can Dündar ve Erdem Gül'e 'Siz bizim sesimizdiniz. Biz de sizinle birlikte tutuklandık, sesimizde...' mesajı gönderdi. ÇHD Genel Başkanı Kozağaçlı, 'Nasıl Soma'da iş cinayeti işlendiyse, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasında hukuk cinayeti işlenmiştir' dedi.
Soma'da 301 kişinin yaşamını yitirdiği iş cinayetinin Akhisar'da yeniden başlayan yargılamasında, madenci aileleri ve avukatları gazetemiz Genel Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül'e destek mesajı gönderdi.
Madenci yakını avukatlarından Çağdaş Hukukçular Derneği Genel Başkanı Selçuk Kozağaçlı, “Nasıl Soma'da iş cinayeti işlendiyse, Dündar ve Gül'ün tutuklanmasında da hukuk cinayeti işlenmiştir” dedi. Kozağaçlı, “Onlar, hükümetin MİT aracılığıyla IŞİD'e nasıl destek olduğunu ortaya çıkardılar. Bizim, onların içeri atılma sebeplerine, yani haberin içeriğine de sahip çıkmamız, bunu yüksek sesle dile getirmemiz gerekiyor. Haberlerine sahip çıkmak, onlara sahip çıkmaktır. Bu bizim borcumuzdur” diye konuştu.
SİLİVRİ'NİN KAPISINA DAYANACAĞIZ
Oğlu Uğur Çolak'ı madende yitiren baba İsmail Çolak, “Madendeki katliamın hangi ihmalle sonucu geldiğini hepimiz gerçek gazeteciler sayesinde öğrendik. Onların haberleri bizim sesimiz oldu. Şimdi gerçek gazetecilerin 'gerçekleri' yazdığı için tutuklanmasıyla biz de tutuklandık” dedi. Madenci aileleri olarak Dündar ve Gül'ün mahkemesine de gideceklerini açıklayan Çolak, “Bu ülkede gerçekler, ihmaller, yanlışlıklar, her ne kadar baskı altında da olsa, gazeteciler tarafından ortaya çıkarılıyor. Devletin illegal, şeriatçı örgütlere yaptığı sevkıyatı haberleştirenlerin hapse atılması, basına vurulmuş prangadır. Şehit madenci aileleri olarak gönlümüz Can Dündar ve Erdem Gül'le. Mahkemelerine de gideceğiz, Silivri'nin kapısına dayanacağız” diye konuştu.
MAHKEME ÇÜRÜDÜ
Soma iş cinayetinin bugün Akhisar Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlayan 5. etap duruşma maratonunun ilk gününde, mağdurlar ve tanıkların ifadeleri başladı. Kendisininki sağlam olmasına karşın, yanında yaşamını yitiren arkadaşlarının takmaya çalıştığı oksijen maskelerinin kullanılmayacak halde olduğunu belirten mağdur madencilerden Ercan Metin, “Maskeler küflüydü. Çok kötü kokuyordu. Ağza alınacak gibi değildi” diye konuştu. Metin'e sanık avukatlarının ardından, madenci ailelerinin avukatları soru sorarken mahkeme salonu karıştı. Sanık avukatları, “madene kim mazot döktü, kim benzin döktü ortaya çıkacak” gibi aileleri “tahrik edici” cümleler kurarak salonu hareketlendirdi. Ailelerin tepkileri üzerine mahkeme başkanı, birkaç kişi dışarıya çıkarttı. Sanık avukatları da, kendilerine hakaret edildiğini ileri sürerek, bu kişilerin kimliklerinin tespit edilmesini istedi. Hakeret iddiası üzerine aileler, “Yeraltında ölenlere çalışırken analarına edilen küfürler hakaret değil mi, onlar ne olacak?” diye bağırdı. Tartışmanın alevlenmesi üzerine mahkeme başkanı duruşmaya ara verdi. Soma davasının 5. etap duruşma maratonu yarın da devam edecek.
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Fidan'dan 'Suriye Kürtleri' ve 'İsrail' açıklaması
- MHP'den 'asgari ücret' önerisi
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- 'Kayyuma değil, halka bütçe'
- Arda Güler'in 2 asisti Madrid'e yetmedi
- 'Seküler müdür kalmadı'