"Somalili korsanların El Kaide bağlantısı yok"

ABD, Somalili korsanların terör örgütü El Kaide ile bağlantısı olduğuna dair kanıt olmadığını açıkladı. ABD'nin Afrika'daki askeri operasyonlar başkanı General William Ward, Somali'de korsanlığı durdurmanın kilit noktasının, ülkedeki krizin çözümü olduğunu vurgulayarak, korsanlık faaliyetleriyle mücadele için kapasite artırmayı planladıklarını söyledi.

Yayınlanma: 25.11.2008 - 12:45
Abone Ol google-news

ABD'nin Afrika'daki askeri operasyonlar başkanı General William Ward, Kenya'nın başkenti Nairobi'de gazetecilere yaptığı açıklamada, Somali'de açık denizde yaşanan karmaşanın, bu ülkedeki siyasi karışıklığın yansıması olduğunu söyledi.

Ward, korsanlarla El Kaide arasında bağlantılı olduğu yönündeki iddialarla ilgili olarak, "Bunun hepimizin kaygısı olduğunu düşünüyorum, ancak korsanların El Kaide ile bağlantıları olduğu yönünde herhangi bir kanıta sahip değilim" diye konuştu.

William Ward, Somali'de korsanlığı durdurmanın kilit noktasının, ülkedeki krizin çözümü olduğunu vurgulayarak, korsanlık faaliyetleriyle mücadele için kapasite artırmayı planladıklarını söyledi.

ABD Savunma Bakanlığı'na bağlı Afrika Komutanlığı (Africom), 2007 yılında kuruldu. Libya, Nijerya ve Güney Afrika'nın da aralarında bulunduğu bazı Afrika ülkeleri, komutanlıkla ilgili çekincelerini dile getirmişlerdi.

Africom yetkilileri ise komutanlığın hedeflerinin yanlış anlaşıldığını ve Afrika'da yeni Amerikan üsleri kurma planları olmadığını açıklamışlardı.

Somali'de 1991 yılında diktatörlüğün devrilmesinden sonra çatışmalar durmadı. Bu süreçte 9 milyonluk ülke nüfusunun yaklaşık 1 milyonu topraklarından kaçmak zorunda kaldı, yalnızca geçen yıl 6500 kişi yaşamını yitirdi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler