Son dakika: 28 Şubat davasında karar verildi

28 Şubat davasında cezalar kesinleşti. Cezası onanan 14 isim hakkında yakalama kararı çıkarıldı.

Yayınlanma: 19.08.2021 - 13:08
Son dakika: 28 Şubat davasında karar verildi
Abone Ol google-news

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesince, 28 Şubat davasında 14 sanık hakkındaki hükmün kesinleşme kararının infaz savcılığına gönderilmesinin ardından, savcılık sanıklar hakkında yakalama kararı çıkardı.

Haklarındaki hapis cezaları kesinleşen 14 kişinin, infaz hesaplamasına ilişkin işlemler ve yakalama kararının ardından adli tıpta kontrolden geçmeleri bekleniyor. Savcılık sanık avukatlarının infaz erteleme talebini reddetti.

NE OLMUŞTU?

Yargıtay 16. Ceza Dairesi, 28 Şubat davasında, aralarında eski Genelkurmay 2. Başkanı Çevik Bir, eski Jandarma Genel Komutanı Fevzi Türkeri, eski Genelkurmay Genel Sekreteri Tümgeneral Erol Özkasnak ve eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın da olduğu 14 sanığa verilen müebbet hapis cezasını onamıştı.

Ankara 5. Ağır Ceza Mahkemesi, 28 Şubat davasında müebbet hapis cezası alan aralarında Çevik Bir ile Çetin Doğan'ın da bulunduğu 14 sanık hakkında tutuklama kararı vermişti. Eski 1. Ordu Komutanı Çetin Doğan’ın da aralarında bulunduğu sanıkların yakalanma kararı infaz için savcılığa gönderilmişti.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler