Son Dakika... Biden'dan Afganistan açıklaması: Ayrılma tarihini öne çekti

Son dakika gelişmesi... ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan askerlerinin Afganistan'daki görevinin 31 Ağustos'ta sona ereceğini açıkladı.

Yayınlanma: 08.07.2021 - 21:26
Son Dakika... Biden'dan Afganistan açıklaması: Ayrılma tarihini öne çekti
Abone Ol google-news

ABD Başkanı Joe Biden, Amerikan askerlerinin 11 Eylül'de son verilmesi beklenen Afganistan'daki görevinin 31 Ağustos'ta gerçekleşeceğini açıkladı.

Biden, Afganistan'da Taliban'ın ilerleyişine rağmen ABD askerlerinin çekilmeye devam etmesini eleştirenlere, "Daha kaç bin ABD askerini riske atmak istiyorsunuz?" sorusunu yönelterek, ABD askerlerinin 11 Eylül'de değil, 31 Ağustos'ta ülkeden tamamen çekilmiş olacağını söyledi.

"Afganistan'da bütün ülkeyi kontrol eden tek bir hükümetin olma olasılığı çok düşük" diyen Biden ayrıca, Afganistan’da ABD ordusunda yardım eden tercümanlara seslenerek, "ABD’de sizin için bir ev var" dedi.

AKAR-AUSTIN GÖRÜŞMESİ

Öte yandan Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar bugün, Afganistan'daki Kabil Hamid Karzai Uluslararası Havalimanı'nın işletilmesine yönelik ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile görüştü.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Bakan Akar'ın, ABD Savunma Bakanı Lloyd James Austin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, 20 yıldır Afganistan'da bulunan Türkiye'nin son 6 yıldır Hamid Karzai Uluslararası Havaalanı'nın işletmesini sürdürdüğü belirtilerek, "Afganistan'ın dünyaya açılan tek penceresi olan Hamid Karzai havaalanı Afganistan halkının güvenlik, huzur ve refahı için büyük önem taşımaktadır. Afganistanlı kardeşlerimizin güvenlik ve refahı için Kararlı Destek Misyonunun bitmesinden sonra da unsurlarımızla Hamid Karzai Uluslararası Havaalanının işletilmesine yönelik gerekli desteğin sağlanması çalışmaları sürmektedir" denildi.


İlgili Haberler

Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler