"Sözlerim temennimdi"

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, "12 maddelik anayasa değişikliği gelebilir" şeklindeki sözlerini "Sadece böyle bir anayasa değişikliğini temenni ettiğimi Memur-Sen yöneticilerine ifade ettim" şeklinde değerlendirdi.

Yayınlanma: 07.01.2010 - 18:17
Abone Ol google-news

TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin, Türk Cumhuriyetleri ile Türk ve Akraba Topluluklarından Büyük Öğrenci Projesi kapsamında yüksek öğrenim görmek üzere Türkiye'ye gelen devlet burslu eğitim ve öğrenci temsilcilerine yemek verdi.

Şahin, burada gazetecilerin "anayasa değişikliği" ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine, "Sadece böyle bir anayasa değişikliğini temenni ettiğimi Memur-Sen yöneticilerine ifade ettim. Memur konfederasyonu uzun yıllardır ısrarla grevli toplu sözleşmeli sendikal hak talep ediyorlar. Bunun yolu da, anayasa değişikliği ve ilgili maddesinde değişiklik yapmakla geçiyor. Değerlendirmeyi yaparken bunun gerçekleşmesini 2010'da Mecliste başarılmasını temenni ettim. Böyle bir hazırlık adalet bakanlığım döneminde yaptığım bir çalışmaydı. 82 Anayasası'ndan herkes şikayetçi. Tüm siyasi partilerin bir araya gelerek bu değişikliği hayata geçirmelerini temenni ediyorum. Ama böyle bir zemin görmüyorum" dedi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon