Suriyeli Türkmenler muhalefetin birleşmesinden memnun

Suriyeli Türkmenler, Katar'ın Başkenti Doha'da yapılan Suriye muhalefeti toplantısı ve toplantıda alınan ''muhalefetin birleşmesi'' kararından memnun.

Yayınlanma: 16.11.2012 - 09:28
Abone Ol google-news

Suriye Türkmen Kitlesi Başkanı Yusuf Molla, Katar'daki toplantıda, Suriye Ulusal Konseyi'nin yeni oluşumu ve Suriye muhalefetinin koalisyon toplantısının yapıldığını kaydetti.

Toplantının tüm Suriyeliler tarafından sevinçle karşılandığını belirten Molla, ''Toplantıda alınan, muhalefetin birleşmesi kararı ile koalisyonun temsil ettiği kesim arttı. Temsil neredeyse tabanı tamamen kapsadı. Suriye'de yaşayan Türkmenler de özellikle mutlular. Doha'da yapılan iki aşamalı toplantıda Türkmenler ilk kez temsil edildi. Suriye Türkmenlerinin nüfusuna oranla az kişiyle de olsa, temsil edilmesi iyi bir gelişme'' diye konuştu.

''Sabra'nın seçilmesi demokrasi için bir adımdır''

Suriye Ulusal Konseyi (SUK) başkanlığına Hristiyan George Sabra'nın seçilmesiyle ilgili değerlendirmede bulunan Molla, Sabra'nın bir dini değil, tüm Suriye halkını temsil ettiğini kaydetti.

Bu seçimin Suriye'de hak eden her vatandaşın başa geçebileceğinin bir göstergesi olduğunu belirten Molla ''SUK'un ilk başkanı bir Arap idi. Sabra'dan önceki başkan bir Kürt, son seçilen ise Hristiyan. Bu Suriye'de demokrasi için önemli bir adımdır'' dedi.
Doha'daki toplantıda Suriye Türkmenlerini temsil eden 7 isimden biri olan Humuslu Türkmen Ziyad Kenan da, yeni Suriye muhalefetinin, daha geniş bir Suriye halkını temsil etmesinin sevindirici olduğunu söyledi.

Kenan, Doha'daki toplantı da Suriyelileri yalnız bırakmayarak toplantıya katılan Türkiye Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu'na Suriye halkına verdiği destekten dolayı minnettar olduklarını sözlerine ekledi.

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler