Suruç saldırısından da İnce'yi sorumlu tuttu

AKP’li Bakan, Suruç’taki ölümlerden İnce’nin sorumlu olduğunu ileri sürdü.

Yayınlanma: 17.06.2018 - 00:04
Abone Ol google-news

Seçim yasasında yapılan değişiklikle seçime giderken adalet, içişleri ve ulaştırma bakanlıklarının tarafsız bakanlara devredilmesi uygulamasının kaldırılmasıyla görevine halen devam eden AKP’li İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, AKP Beşiktaş İlçe Başkanlığını ziyareti sırasında Şanlıurfa’da üç kişinin hayatını kaybettiği olaylara ilişkin adeta yargılamada bulundu.

Suruç’ta yaşananlarla ilgili henüz adli soruşçturmada bir ilerleme sağlanamamış olmasına ve belirsizliğin sürmesine karşın olaydan CHP’nin cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce’yi sorumlu tutan AKP’li İçişleri Bakanı Soylu, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’ın seçimdeki rakibi için şu ifadeleri kulladı:“Burada açık ve net söylüyorum. Şanlıurfa’daki, Suruç’taki olayın sebebi ve müsebbibi Muharrem İnce’dir. Çok nettir. Bunlara bu şımarıklığı veren, bunları siyasetin özünden ayırıp şiddete doğru yönelten anlayışın kendisi Muharrem İnce’dir. Dün başka bir olaya daha tanıklık ettim. Havalimanında CHP’nin yetkililerini gördüm. Olayı araştırmaya gelmişler. Kimin adına? HDP’nin adına olayı araştırmaya gelmişler. PKK’nin adına olayı araştırmaya gelmişler. Yazıklar olsun.”

İnce’nin, HDP’nin tutuklu cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret etmesini de eleştiren Soylu, “Edirne’de Demirtaş’ı ziyaret ederek aslında bu olayların, bugüne kadar HDP ve PKK çevresinin yaptıklarının meşru ve doğru olduğunu, bunun CHP gibi bir siyasi parti tarafından da desteklendiğini ortaya koymuştur” ifadelerini kullandı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon