Tacikistan, o dizileri yasakladı!

Tacikistan, Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen televizyonlarda yayınlanan bazı dizilerin yayınlanmasını, CD olarak satılmasını yasakladı.

Yayınlanma: 16.05.2012 - 15:27
Abone Ol google-news

Tacikistan sinema ve video devlet işletmesi olan ''Tajikkino'', bazıları Türkiye'de Gülen cemaatine yakınlığıyla bilinen televizyon kanallarında gösterilen  ''Kollama'', ''Yusuf Yüzlü'', ''Tek Türkiye'', ''Yeşeren Düşler'' ve "Kurtlar Vadisi"nin de aralarında bulunduğu dizilere yasak getirdi.

Dizilerin tercüme edilip, CD olarak satılması da yasaklandı.

Tajikkino Devlet İşletmesi Direktörü Davlat Safarov, Türk yapımı dizilerin terör, aşırılık ve şiddet içerdiğini kaydederek, seyircilerinin önemli bir kısmını oluşturan gençlerin gelişimini olumsuz etkilediğini ileri sürdü.

Safarov, yasağın sadece Türk dizilerine değil, terör, şiddet ve aşırıcılık içeren tüm dizi, film ve çizgi filmlere uygulandığını ifade ederek, ''Biz sadece Türk dizilerini değil, belki de bu kriterlere uymayan Amerikan, Avrupa ve Rus yapımı filmleri de yasakladık'' diye konuştu.

Yasaklanan dizilere alternatif olarak yerli yapımlara önem vereceklerini, bu çerçevede Tajikkino'nun, yerli dizi ve film senaryoları ve çekimi için ihale açtıklarını kaydeden Safarov, en iyi senaryoların Tajikkino tarafından satın alınarak dizi veya film yapılacağını bildirdi.

Tacikistan'da, son yıllarda oldukça popüler olan Türk dizilerinin Tacik diline tercüme edilmesini sağlayan özel stüdyolar, seslendirmede ünlü Tacik sinema sanatçılarına yer veriyor.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler