Tacizci başkan yardımcısı BDP'den ihraç edildi

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), yaşları küçük 2 kız kardeşe cinsel istismarda bulunduğu iddiasıyla gözaltına alınıp serbest bırakılan Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç'nin partiyle ilişkisinin kesildiğini açıkladı.

Yayınlanma: 14.07.2013 - 10:54
Abone Ol google-news

BDP Genel Merkezi'nden yapılan açıklamada, BDP'nin bugüne kadar cinsel istismar başta olmak üzere, kadın ve çocuklara yönelik her türlü hak ihlallerinin karşısında olduğu belirtildi.

Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç'nin yaşları 13 ve 17 olan iki kız çocuğuna yönelik cinsel istismarda bulunduğu iddiasına değinilen açıklamada, şöyle denildi:

"Şahsın belediye meclis üyeliğinden istifa etmesini bekliyoruz. Ayrıca, bu vahim durum nedeniyle söz konusu kişinin partimizle hiçbir ilişkisi kalmadığını kamuoyuna duyuruyoruz. Gözaltına alındıktan sonra serbest bırakılan zanlı, derhal tutuklanmalıdır. Yargı, bu vahim durumu ciddiyetle ve kız çocukları lehine ele almalı, onların haklarını koruyacak şekilde hareket etmelidir. Partimiz mağdur çocukların yanındadır. Her türlü sosyal, psikolojik ve hukuki desteği verecektir. Olayın peşini bırakmayacağımızı vurguluyoruz."

BDP Kadın Meclisleri de, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdullatif Ç'nin partiden ihraç edilmesini son derece haklı ve zorunlu gördüklerini açıkladı. Fakat bununla yetinilmeyeceği vurgulanan açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

"Böylesine aşağılık ve onursuz bir suç işlemesini asla kabul etmeyeceğiz. Kendisi bu suçun gerektirdiği en büyük cezayı alana kadar mücadelemizi sürdüreceğiz. Bu konuda devletin de üzerine düşeni yapması gerekmektedir. Bu davada da, diğer istismar davalarında olduğu gibi 'rızası vardı' diye verilecek bir kararı şimdiden belirtelim, kabul etmiyoruz. Çocuk istismarında rıza söz konusu olamaz."

 
KIZ ÇOCUKLARIYLA BASILAN BELEDİYE BAŞKANI SERBEST!


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler