Tarihi takas dış basına böyle yansıdı

İsrail ile Hamas arasındaki takas anlaşması kapsamında İsrail tarafından serbest bırakılan 11 Filistinli tutuklunun Ankara'ya getirilmesinin yankıları yurt dışında da sürüyor. New York Times, Türkiye ve Mısır ile bağlarını "iyileştiren" Hamas'ın, İsrail'in karşısında daha da güçlendiğini belirtirken BBC, "Tutukluların İsrail tarafından Batı Seria veya Gazze'de kalmaları için fazla tehlikeli görüldüğüne" dikkat çekti.

Yayınlanma: 19.10.2011 - 10:37
Abone Ol google-news

İngiliz yayın kuruluşu BBC, takas anlaşmasının uygulanmasına ilişkin haberinde İsrail ve Filistin topraklarında kalabalıkların "tarihi bir tutuklu takasını kutladıklarını" vurguladığı haberinde tahliye edilen tutuklu Filistinlilerin bazılarının on yıllardır cezaevinde bulunduklarını ve cinayet ya da intihar saldırılarını düzenlemek gibi ciddi suçlardan mahkum olduklarını belirtti.

Gazete, Türkiye'ye gönderilen Filistinli tutuklulara ilişkin olarak da "İsrail tarafından Batı Şeria veya Gazze'de kalmaları için fazla tehlikeli olarak değerlendirilen 11 tutuklu da, Türkiye'nin başkenti Ankara'da Filistin Büyükelçisi Nabil Maruf ve Türk yetkililerince karşılandı" dedi.
 

"Hamas Türkiye ile bağları iyileştiriyor"

New York Times gazetesi, Arap dünyasındaki ayaklanmaların başlamasından beri İsrail'in daha tedirgin ve izole hale geldiği, "Daha güçlü bir Hamas'ın, Türkiye ve Mısır ile bağları iyileştirirken ve uzun bir süreden beri sponsoru olan İran ile ittifakı korurken muhtemelen İsrail'i bölgede daha da köşede sıkıştıracağı" yorumunu yaptı.

Türkiye'ye gönderilen 11 Filistinlinin gece yarısından sonra Ankara'ya ulaştığına da dikkat çeken gazete, "Uçaktan çıkan ilk yolcu beyaz bir mont giyen orta yaşlı bir kadındı ve onu 10 erkek izledi. Uçağın yanında dururken zafer anlamındaki V işaretini yaptılar ve yeri öptüler. Türk yetkililerince kimlikleri açıklanmayan eski tutuklular, iki siyah araçla bilinmeyen bir yöne doğru havaalanından ayrıldılar" diye yazdı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler