TEM'de bomba araması

Şanlıurfa’dan İstanbul’a gitmekte olan bir yolcu otobüsünde bomba olduğu ihbarı TEM yolunun geçiş güzergahındaki tüm illerin polis ve jandarma ekiplerini alarma geçirdi. TEM’in Kocaeli geçişinde olduğu anlaşılan otobüs durdurulup emniyetli bir alana götürülerek didik didik arandı. Otobüste bombaya rastlanmazken, bir kişi yanında bulundurduğu bazı kitap ve dökümanlar nedeniyle gözaltına alındı.

Yayınlanma: 07.10.2011 - 10:27
Abone Ol google-news

Bu sabah saatlerinde, Şanlıurfa’dan İstanbul’a gitmekte olan Haşim Yürür yönetimindeki 06 HVN 59 plakalı yolcu otobüsünde bomba olduğuna ilişkin telefonla ihbar yapıldı.

İhbar üzerine tüm iller uyarılırken, karayollarında polis ve jandarma ekipleri otobüsün bulunduğu noktayı tesbit etmeye çalıştı. Otobüsün en son TEM yolunun Kocaeli sınırı içinde olduğu belirlenince, ekipler önlem aldı. TEM’in Gültepe geçişinde polis ekiplerinin emniyete aldığı otobüs, görevlilerin yönlendirmesiyle Kocaeli Emniyet Müdürlüğü Bölge Trafik Şubesi’nin bulunduğu alandaki emniyetli bölgeye çekildi.
 

Telefonlar alındı

Gazetevatan'ın haberine göre; burada çevresi polis otolarıyla çevrilen ve emniyet tedbiri alınan otobüsteki 40’a yakın yolcu aşağı indirilirken, emniyet tedbiri olarak da cep telefonları alındı. Daha sonra bomba uzmanları otobüsün her yerini didik didik aradı. Ancak bir saatten fazla süren aralmalarda bombaya rastlanmadı. Aramalar sırasında eşyalarının arasında bazı örgütsel yayın ve döküman bulunduğu ileri sürülen M.C. adlı bir kişi ise gözaltına alındı.

Öte yandan; İstanbul’a gitmekte olan otobüsün yolcuları büyük heyecan yaşarken, araçta bombaya rastlanmaması herkesi rahatlattı. İndirilen eşyalar saat 11.00’den itibaren yeniden yüklendi ve yolcular da bindirildikten sonra 11.15’de yeniden İstanbul’a hareket etti.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler