Tetikçi devletten araştırılacak

Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesine ilişkin savcılık, o dönemde ordudan veya emniyetten atılan asker ve polislerin listesini çıkartıp şüpheli eşkâli ile karşılaştıracak.

Yayınlanma: 15.12.2015 - 21:52
Abone Ol google-news

Faili meçhul cinayete kurban giden akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun öldürülmesine ilişkin yeniden raftan indirilen soruşturmada savcılık, tetikçi araştırmasına girdi. Cinayetin profesyonel olduğuna dikkati çeken savcılık, o dönem ordudan atılma Özel Kuvvetler mensupları ile polis Özel Harekatçıların listesinin çıkarılması talimatını verdi.

18 Aralık 2002 tarihinde Ankara’daki evinin önünde öldürülen Hablemitoğlu cinayetinin üzerindeki sis perdesi bu zamana kadar aralanamadı. Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Soruşturma Bürosu Savcılığı, geçen hafta emniyete cinayetin çok yönlü araştırılması talimatı vermişti. Alınan bilgiye göre, cinayetin işleniş şeklini profesyonel olarak nitelendiren savcılık, tetikçinin de özel eğitimli biri olduğunu düşünüyor. Bu kapsamda cinayetin işlediği akşam, yerlerin buzlu olmasına karşın tetikçinin arabasının farlarını söndürerek olay yerine yaklaşması, Hablemitoğlu’nun önce gözüne ateş açtıktan sonra yere düşmesinden sonra kafasına sıkması ve sakince ayrılması cinayeti sıradan birinin işlemeyeceği kanaatine neden oldu. Yine Hablemitoğlu’nun hiç direniş gösterememesine de dikkat çekiliyor.

Yurt Atayün vurgusu

Öte yandan cinayet sonrası Hamlemitoğlu’nun geçmişe dönük telefon görüşme kayıtlarını içeren HTS örneklerinin çıkarılmadığı öğrenildi. Savcılık, bu kayıtları da çıkartarak Hablemitoğlu’nu arayan şüpheli kişiler olup olmadığını belirlemeye çalışacak. Kaynaklar, cemaat aleyhinde kitaplarıyla tanınan Hablemitoğlu’nun öldürüldüğü tarihte Ankara İstihbarat Şube Müdürü’nün Yurt Atayün olması da ayrı vurgu yapıyor.

Savcılık, bu ilk araştarmaların tamamlanmasından sonra NecipŞengül Hablemitoğlu’nun da tanık olarak bilgisine başvuracak. Savcılık kaynakları, Şengül Hablemitoğlu’nun “Konuşmak için savcıya güvenmek istiyorum” sözüne ise “Bize güvensin” karşılığını verdi.

Hablemitoğlu’nun eşi Şengül Hablemitoğlu’nun da tanık olarak bilgisine başvuracak. Savcılık kaynakları, Şengül Hablemitoğlu’nun “Konuşmak için savcıya güvenmek istiyorum” sözüne ise “Bize güvensin” karşılığını verdi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler