TOBB'un 64. olağan seçimli genel kurulu 2 Mayıs'ta

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin 2 Mayıs'ta gerçekleşecek olan 64. olağan seçim gene kurulunda TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu son kez başkanlığa aday olacak.

Yayınlanma: 23.04.2009 - 08:41
Abone Ol google-news

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) 64. olağan seçimli genel kurulu 2 Mayıs Cumartesi günü TOBB ETÜ'de gerçekleştirilecek.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu Odalar Birliği Yasasını yeniden düzenleyen 5174 sayılı TOBB yasasına göre 2 Mayıs'taki genel kurulda son kez başkanlığa aday olacak. Bilindiği gibi Hisarcıklıoğlu, Eski Başkan Fuat Miras'ın istifa etmesi üzerine 16 Haziran 2001 tarihinde Odalar Birliği Yönetim Kurulu'nun kendi arasında gerçekleştirdiği görev dağılımıyla başkanlığa getirilmişti.

2004 Mayıs ayında yapılması gereken TOBB Genel Kurulu ise Odalar Birliği'nin kuruluş yasasında yapılan değişiklikle seçimlerin bir yıl ertelenmesi üzerine 8 Mayıs 2005 tarihinde gerçekleştirilmiş ve Hisarcıklıoğlu 4 yıllığına TOBB Başkanlığı'na seçilmişti.
2 Mayıs 2009 tarihinde yapılacak 64. Genel Kurul'da yeniden seçilmesine kesin gözüyle bakılan Hisarcıklıoğlu, seçilmesi halinde TOBB'da 12 yıl üst üste en uzun süre görev yapan tek başkan statüsü kazanmış olacak.

Hatırlanacağı gibi, TOBB'un kuruluş yasasında yapılan değişiklikle, değişiklik tarihinde oda ve borsalarda görev yapan başkanların görev süresi en fazla üst üste iki dönem (her dönem 8 yıl) ile sınırlandırılmıştı. Bu düzenlemeye göre seçilmesi halinde 2013'e kadar görev yapacak Hisarcıklıoğlu yeniden başkanlığa aday olamayacak.

Yönetim Kurulu listesi

Bu arada başkan dahil 15 kişiden oluşan TOBB Yönetim Kurulu'unda halen görev yapan Fethi Coşkun Tuncel Adana Ticaret Borsası Başkanlığı'na, Tamer Taşkın Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkanlığı'na, Kemal Özgen Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı'na, İbrahim Çağlar da TOBB delegeliğine yeniden seçilemedikleri için 2 Mayıs'da yapılacak seçimlerde yönetim kuruluna aday olamayacak.

Genel Kurul'da seçim nasıl yapılacak

2 Mayıs Cumartesi günü yapılacak genel kurulda bin 555 Odalar Birliği Delegesi önce TOBB Başkanlığı seçimi için sandık başına gidecek.

Hisarcıklıoğlu'nun tek aday olarak gitmesi beklenen seçimde sonuçların alınmasının ardından, bu kez 14 kişilik yönetim kurulu üyeliği için delegeler oy kullanacak.
Yönetim Kurulu seçiminden sonra ise TOBB bünyesinde bulunan Ticaret ve Sanayi Odaları (TSO) Ticaret Odaları (TO), Sanayi Odaları (SO), Ticaret Borsaları (TB) ile Deniz Ticaret Odaları (DTO) Konseyleri için üyeler hangi oda ve borsa'dan delege iseler yalnızca o oda ve borsa konseyini belirlemek için oy kullanacaklar.

Genel Kurul'da seçimi gerçekleştirilecek TSO, TO, SO, TB Konseylerine 30'ar, DTO Konseyine ise 17 üye seçilecek. Aynı gün Yüksek Disiplin Kurulu üyelikleri seçimi de gerçekleştirilecek.


Genel Kurul programı

2 Mayıs Cumartesi günü yapılacak genel kurulda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından bir multivizyon gösterisi sunulacak.

Genel Kurul, TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun konuşmasıyla çalışmalarına başlayacak. Davetlilerin konuşmalarının ardından Mevzuat, Ekonomik Raporu İnceleme, Dilekleri İnceleme, AB Uyum, Dış İlişkiler, Vergi, Ekonomi Politikası, Basın Yayın ve Hesapları İnceleme Komisyonları birer sunuşta bulunacak.

Bu sunuşların ardından 1 Ocak 2008-31 Aralık 2008 bütçe dönemi harcamaları ve kesin hesabı ile 1 Ocak 2010-31 Aralık 2010 dönemi bütçe teklifi delegelerin onayına sunulacak.

Faaliyet raporunun müzakeresi ve onaylanmasının ardından komisyon seçimleriyle genel kurul çalışmalarını tamamlayacak.


Hisarcıklıoğlu: İş dünyasının bütün mücadelesi çocuklar için

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle yayınladığı mesajında, "Cumhuriyetimizin en önemli kurumlarından biri olan Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 89. yıldönümünü milletçe idrak ediyor olmaktan coşku ve gurur duyuyoruz" dedi. 23 Nisan'ın, Dünya tarihinin en değerli bayramlarından biri olduğunu söyleyen Hisarcıklıoğlu, "23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı; Milli iradenin perçinlendiği ve çocuklara armağan edilen önemli bir gün, dünün mukaddes mücadelesini yarına bağlayan değerli bir tarihtir. 23 Nisan; geçmişe gururla bakmayı ve geleceğe giden yolda umutla yürümeye devam etmeyi hatırlatan coşkulu bir gündür" dedi. Kendilerine miras bırakılan Cumhuriyeti, birlik ve beraberlik içinde yaşatmak ve Türkiye'yi gelişmiş ülkeler seviyesine ulaştırmak için var güçleriyle çalışmaya devam edeceklerini kaydeden

Hisarcıklıoğlu mesajında şunları söyledi:  "TOBB'un temsil ettiği büyük camiamız, O'nun hedef gösterdiği yolda, bitmeyen bir azim ve kararlılıkla yılmadan çalışmayı ve zengin ve müreffeh bir gelecek için girişimciliği geliştirmeyi kutsal bir görev addetmektedir. Çocuklarımıza daha müreffeh, daha aydınlık, daha mutlu bir Türkiye bırakabilmek adına kenetleneceğimiz bir bayram olmasını temenni ediyoruz. Türk iş dünyasının bütün mücadelesi, geleceğimiz olan çocuklarımıza zengin, büyük ve aydınlık bir Türkiye armağan etmektir. Bu duygularla, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nın Yüce Milletimize, çocuklarımıza ve bütün dünyanın çocuklarına kutlu olmasını diliyorum."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler