"TSK'nin talebini doğru görüyoruz"

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK), sınır ötesi harekata ilişkin tezkerenin süresinin uzatılması yönündeki talebini, MHP olarak doğru gördüklerini bildirdi.

Yayınlanma: 18.09.2009 - 11:14
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, gazetecilere yaptığı açıklamada, Hükümetin, terörle mücadelede TBMM'nin verdiği sınır ötesi operasyon yetkisini layıkıyla kullanamadığını, gerekli kararlılığı gösteremediğini öne sürdü.

TSK'nin sınır operasyon yetkisini elinde tutması, terör örgütünü inlerinde yok etmesi için TBMM'nin bu yetkiyi vermesi gerektiğini ifade eden Vural, ''TSK'nin bu talebini MHP olarak doğru görüyoruz. Bu konuda Hükümetin göndereceği tezkereye olumlu oy veririz. Hükümet maalesef ayak sürüyor. Terörle mücadele yerine terörle müzakere zeminindedir'' dedi.

Vural, bir taraftan terör örgütü üyelerine af tartışması yapıldığını, diğer taraftan TSK'nin elinin, terörle mücadele konusunda kullanabileceği imkanlardan mahrum bırakılmak istendiğini iddia etti.

Oktay Vural, Hükümetin basına gönderdiği bilgiler istikametinde, Irak'ın kuzeyinde sınır ötesi operasyon yapma konusunda TBMM'den izin isteme eğiliminin olmadığının anlaşıldığını savundu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler