TÜİK anketinde şok sorular!

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK)'nun 2013 yılı Tüketici Fiyatları Endeksini belirlemek için başlattığı anket çalışmasını Diyanet İşleri Başkanlığıyla ortaklaşa mı yürüttüğünü sordu.

Yayınlanma: 27.11.2013 - 23:04
Abone Ol google-news

CHP'li Sezgin Tanrıkulu, Başbakan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, "TÜİK 2013 yılı Tüketici Fiyatları Endeksini belirlemek için başlattığı anket çalışması kapsamında evlerin kapısını çalarak yakasında devletin resmi kurumu TÜİK'in yaka kartı olan bir görevli anket yaptıklarını, tesadüfi örneklemle bu evin seçildiğini ve bu ankete cevap vermekle görevli olunduğunu söylüyor" dedi.

Tanrıkulu, ankette "Hangi dine mensupsunuz? Kendinizi hangi mezhebe ait hissediyorsunuz? Alevi misiniz, Sünni misiniz?" şeklindeki soruların yer aldığını ifade etti.

SAMYELİ: PEDİME KADAR SORDULAR!

Tanrıkulu, TÜİK'in 2013 yılı Tüketici Fiyatları Endeksini belirlemek için başlattığı anket çalışmasında söz konusu soruların yer aldığı iddiasının doğru olup olmadığını sordu.

Tanrıkulu'nun soru önergesinde şu sorular yer aldı:

"Doğru ise Türkiye İstatistik Kurumu 2013 yılı Tüketici Fiyatları Endeksini belirlemek için başlattığı anket çalışması Diyanet İşleri Başkanlığıyla ortaklaşa mı yürütülmektedir?

Yürütülmekte ise böyle bir anket çalışmanın yapılması talimatını kim ya da hangi kurum vermiştir?

'Hangi dine mensupsunuz', 'Kendinizi hangi mezhebe ait hissediyorsunuz', 'Alevi misiniz-Sünni misiniz', 'Alevilik, Bektaşilik, Kadirilik gibi oluşumlardan birine mensup musunuz' gibi sorular Aleviler üzerinde bir tür fişleme yapıldığı iddiaları ile örtüşmekte midir? Bu tür sorular toplumda derin bir mezhepsel ayrımcılığa sebep olmayacak mıdır?

Başbakan olarak bu anket çalışması ile ilgili olarak bilginiz var mıdır?

Türkiye İstatistik Kurumu 2013 yılı Tüketici Fiyatları Endeksini yukarıda yer alan soru örnekleri ile mi belirlemektedir?

TÜİK'in 2013 yılı için çalışma yürüttüğü başka anket çalışmaları var mıdır? Varsa bu çalışmalardan ortaklaşa yürüttüğü kurumların isimleri nelerdir?

Bahse konu olan çalışma hükümetinizin ve partinizin programında yer almakta mıdır?"


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon