Tuncel'e çağrı kağıdı çıktı

Ankara 11. Ağır Ceza Mahkemesi, BDP İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel'in ''suçu ve suçluyu övdüğü'' iddiasıyla yargılandığı davada, savunmasının alınması için adına çağrı kağıdı çıkartılmasına karar verdi.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 12:53
Abone Ol google-news

Tuncel'in de arasında bulunduğu, kapatılan DTP'nin Kadın Meclisi üyesi 23 kişinin ''suçu ve suçluyu övdükleri'' gerekçesiyle yargılanmalarına devam edildi.
Duruşmaya, sanıklardan Sebahat Tuncel, Selma Irmak ve Ayfer Ekin'in avukatı Mehmet Nuri Özmen katıldı.

Mahkeme Başkanı Dündar Örsdemir, Tuncel hakkında zorla getirme müzekkeresi ile zorla getirme müzekkeresinin yerine getirilmemesi durumunda sorumlu görevlilerin isimlerinin bildirilmesi hususunda Ankara Emniyet Müdürlüğüne yazılan müzekkereye henüz bir cevap verilmediğini kaydetti.

Örsdemir, TBMM Genel Sekreterliği Personel ve Özlük İşleri Müdürlüğünce sanık Sebahat Tuncel'in, 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçildiğinin, 23 Haziran 2011 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Yüksek Seçim Kurulu'nun kararında da bu hususun belirtildiğinin bildirildiğini aktardı.

Cumhuriyet Savcısı Kubilay Taştan, Tuncel'in savunmasının alınmasını talep etti.
Mahkeme, sanık Tuncel'in, 12 Haziran 2011 tarihinde 24. Dönem Milletvekili Genel Seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili seçilmesi nedeniyle savunmasının alınması amacıyla adına duruşma günü ve saatini bildirir çağrı kağıdı çıkarılmasına karar vererek, duruşmayı erteledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler