Türk Telekom'dan öğretmenlere hediye

Türk Telekom'un, grup şirketlerinden Sebit'in Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) müfredatına uygun olarak geliştirdiği eğitim yazılımı Vitamin'i, MEB'e bağlı ilköğretim okulları öğretmenlerine ücretsiz olarak sunduğu bildirildi.

Yayınlanma: 24.11.2008 - 10:37
Abone Ol google-news

Türk Telekom'dan yapılan yazılı açıklamada, ilk ve orta öğretim öğrencileri ile öğretmenlerin eğitim süreçlerini kolaylaştırmaya yönelik olarak geliştirilen Vitamin'in, MEB'e bağlı 4.,5.,6.,7. ve 8. sınıf ilköğretim öğrencilerine sadece okullarından, öğretmenlere ise her yerden ücretsiz erişme imkanı sağladığı belirtildi.  

Açıklamada, matematik, fen ve teknoloji, Türkçe ve sosyal bilgiler derslerini içeren ve önümüzdeki yıl içeriğine ortaokul müfredatını da ekleyecek olan Vitamin'in, görsellikle desteklenen interaktif bir eğitim biçimi sunduğu, Vitamin'in, içerdiği 3 binden fazla etkinlik ile öğretmenlere sınıf içi motivasyonu artırma, öğrencilerin derse aktif katılımı, soyut kavramları gerçek ortamda yapılamayacak deneylerle öğrencinin gözünde canlandırma ve konuyu kaçıran öğrencilerin tekrar etmeleri konularında destek sağladığı kaydedildi. 

Eğitim teknolojilerini okul alanında yaygın olarak uygulamayı hedefleyen Vitamin'in, öğretmenlere "www.mebvitamin.com" adresinden erişim imkanı sunduğu, ilk kayıtlarını, çalışmakta oldukları okuldan gerçekleştirdikten sonra öğretmenlerin, sistemi her yerden, her servis sağlayıcısı üzerinden ve her bilgisayardan kullanabildiği ifade edildi.

Türk Telekom ile MEB arasında gerçekleşen işbirliğine dayalı olarak öğretmenlerin, MEB'e bağlı tüm öğretmenlerin kayıtlı olduğu özlük sistemi MEBBİS'in ara birimlerinden, personel ve özlük işlemleri için kullandıkları MEBBİS kullanıcı adı ve şifreleri ile sisteme giriş yapabildiği bildirildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler