Türkiye-ABD Dostluk Grubu heyeti Washington'da

Türkiye-ABD Dostluk Grubu Başkanı, AKP Dış İlişkiler Başkan Yardımcısı ve Çankırı Milletvekili Suat Kınıklıoğlu başkanlığındaki Türkiye-ABD Parlamentolararası Dostluk Grubu heyeti, ABD'nin başkenti Washington'a geldi.

Yayınlanma: 27.09.2010 - 09:21
Abone Ol google-news

Bu yıl altıncısı düzenlenecek Türkiye-ABD Dostluk Grubu toplantısı kapsamında Washington'a gelen heyette Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi Türk Grubu Başkanı AKP Sakarya Milletvekili Erol Aslan Cebeci, AKP Siyasi ve Hukuk İşleri Başkan Yardımcısı Mardin Milletvekili Cüneyt Yüksel, CHP Ankara Milletvekili Emrehan Halıcı ve MHP İstanbul Milletvekili Mithat Melen yer alıyor.

Aralarında Temsilciler Meclisi üyeleri Bill Delahunt, Alan Makovsky, Keith Ellison, Dan Burton, Steve Cohen, Virginia Foxx, Bobby Rush, Kay Granger, Senato Dış İlişkiler Komitesi Danışmanı Frank Lowenstein ile eski kongre üyesi Robert Wexler, Jim Slattery ve Jim Kolbe'nin de bulunduğu ABD senatör ve kongre üyeleriyle bir araya gelecek, bazılarıyla da çalışma yemeği yiyecek heyet, Ulusal Güvenlik Konseyi Türkiye Direktörü Jeffrey Collins ve kurumun ''küresel bağlantı'' konularından sorumlu Kıdemli Direktörü Pradeep Ramamurthy ile de buluşacak.

Kınıklıoğlu, ayrıca, ABD Savunma Bakanlığı müsteşar yardımcılarından Alexander Vershbow, Dışişleri Bakanlığı Özel Danışmanı Tomicah Tilleman ve Woodrow Wilson Center bünyesindeki Güneydoğu Avrupa Projesi Direktörü John Sitilides'le görüşecek. ABD'de yaşayan Türklerin sorunlarını yerinde değerlendirebilmek amacıyla ATAA yönetim kurulu üyeleriyle bir araya gelecek heyet, Amerikan-Türk Konseyi Başkanı Richard Armitage, TUSKON Washington Temsilcisi Hakan Taşçı ve TÜSİAD Washington Temsilcisi Abdullah Akyüz'le bir araya gelecek.

Heyettekiler, ikili temaslarının yanı sıra ABD'deki önemli düşünce kuruluşlarından Woodrow Wilson Center'da ''Türkiye'nin Komşuluk İlişkileri: Türkiye-ABD İlişkilerine Etkisi'' başlıklı toplantıda konuşacak, Center for American Progress'de ''Türkiye'nin Son Dönemdeki İç Politika Gelişmeleri: Referandum ve 2011'e Etkileri'' konulu toplantıya ve Brookings Enstitüsü bünyesindeki ABD ve Avrupa Merkezi'nda yuvarlak masa toplantısına katılacak. PEW Araştırma Merkezi yöneticilerinden Richard Wike ile buluşacak heyet, Georgetown Üniversitesi öğrencileriyle bir araya gelecek. Heyetin temasları 2 Ekim'e kadar sürecek.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler