Türkiye Frankfurt Kitap Fuarı'na katılıyor

Türkiye, yayıncılık sektörünün önemli buluşma noktalarından birisi olan ve bu yıl 63'üncüsü düzenlenen Frankfurt Kitap Fuarı'na nitelikli ve zengin bir etkinlik programıyla katılacak.

Yayınlanma: 03.10.2011 - 13:05
Abone Ol google-news

Kültür ve Turizm Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Türkiye, Bakanlığın koordinatörlüğünde ve Uluslararası Kitap Fuarları Türkiye Ulusal Organizasyon Komitesi organizasyonuyla 12-16 Ekim tarihleri arasında 63'üncüsü düzenlenecek Frankfurt Kitap Fuarı'na zengin bir edebi ve sanatsal etkinlikler programı çerçevesinde katılacak.

Fuarda, 200 civarında yayınevine ait 3 bine yakın kitap sergilenecek. Fuarda, 350 metrekarelik Ulusal Stand'ta 17 yayınevi, Çocuk Kitapları Standı'nda ise 10 çocuk ve gençlik edebiyatı yayıncısı yer alacak. Türkiye'den 7 telif hakları ajansının katılacağı fuarda ajanslar bir yandan Türk yazar, yayıncı ve çevirmenler için yeni dış bağlantılar kuracak, bir yandan da dışa açılımın önemli bir ayağını oluşturan TEDA projesini tanıtacaklar.

Ulusal Komite tarafından hazırlanan program çerçevesinde fuar alanında paneller, okuma etkinlikleri ile kültürel ve sektörel ta­nıtım faaliyetlerinden oluşan 10 etkinlik ve bir sergi gerçekleştirilecek. Geçtiğimiz yıllarda olduğu gibi kültür sanat alanındaki çalışmalarını yurt dışındaki fuarlara taşıyan İstanbul Ticaret Odası ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür A.Ş. etkinlikleri de Türkiye Ulusal Organizasyon etkinlikleri içerisine alınarak sektörel katılımın genişlemesi sağlanacak.

İngilizce hazırlanan yazarlar, yayıncılar ve çocuk çizerleri katalogları 2011 Uluslararası Fuar kapsamında dağıtılacak. Ayrıca yazarlarımız ve yayıncılarımız hakkında bilgileri içeren booksfromturkey.com adlı internet sitesi de proje kapsamında güncel verilerle de yayına başlayacak.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler