'Türkiye'de kağıt üzerinde bir demokrasi var'

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, ''Türkiye'de artık halkın egemen olduğu yeni, ileri, demokratik bir yapının kurulması lazım. Maalesef hala 'söz milletin' değildir'' dedi.

Yayınlanma: 30.05.2011 - 14:13
Abone Ol google-news

HAS Parti Genel Başkanı Numan Kurtulmuş, Fatih'teki Kadınlar Pazarı'ndaki bir restoranda düzenlenen kahvaltıda, esnafla bir araya geldi. Partilerinin Türkiye'nin her yerinde teşkilatlandığını belirten Kurtulmuş, Türkiye'nin her şehrinde canlı olarak seçim kampanyalarını yürüten ender partilerden biri olduğunu söyledi.

HAS Parti'nin Türkiye'de siyasetin üslubunu değiştireceğini, kavgayla, husumetle birbirlerini düşman sayan bir üslupla yapılan siyasetin, Türkiye'nin sorunlarını çözmek yerine biriktirerek içinden çıkılmaz hale getirdiğini belirten Kurtulmuş, partilerin, düşmanlık dili yerine, rekabet dili üzerinden konuşmaları gerektiğini kaydetti.

Türkiye'nin siyasi ve hukuki bir reform sürecine girmek zorunda olduğunu dile getiren Kurtulmuş, ''Türkiye'de kağıt üzerinde bir demokrasi var. Halk, sadece oy mekanizmasından ibarettir. Oy verdikten sonra kimse size bir şey sormayacak. Sistem böyle devam ederse halk, siyasette söz sahibi olamayacak. Türkiye'de artık halkın egemen olduğu yeni, ileri, demokratik bir yapının kurulması lazım. Bunun için de Anayasa değişikliğiyle yapılacak çok hızlı bir reform sürecinin ortaya çıkarılması gerekiyor. Maalesef hala 'söz milletin' değildir. Biz diyoruz ki: Söz, karar, yetki milletin olmalıdır'' dedi.

Kurulmuş, Türkiye'de yeni bir ekonomik düzenin kurulması gerekiğini ifade ederek, 20 milyon insanın, başkasının yardımı olmadan ayakta duramadığı yoksul ülke haline geldiğini söyledi. Gençlerin hiçbirinin gelecekle ilgili bir umudunun kalmadığını ileri süren Kurtulmuş, ''Öte taraftan bakarsanız 'Türkiye gelişiyor' deniliyor. Rakamsal olarak dünyanın 17'nci büyük ekonomisiyiz ancak insani gelişmişlik açısından Türkiye ekonomisi, Birleşmiş Milletlerin 2010 yılı rakamlarına göre 83'üncü sıradadır. Türkiye, ekonomik olarak gelişiyor ama kazandığımız bu para milletin cebinde değil'' şeklinde konuştu.

Kurtulmuş, Türkiye'ye giren yabancı paraların borsada manipülasyon yaptığını savunarak, HAS Parti'nin bu oyunu bozacağını dile getirdi. Türkiye'de toplumsal barışı sağlayacaklarını belirten Kurtulmuş, şunları kaydetti:

''Türkiye'deki farklı toplum kesimleri arasında bir iç kavga yoktur. 30 yıldır doğu ve güneydoğuda devam eden bu kirli savaş, çok şükür bir iç savaşa dönüşmüyor. Çünkü bu millet, asırlardır aynı medeniyetin, aynı inancın çocukları olarak yaşıyorlar. Bütün bu fitnelere, yanlılıklara rağmen hala halkın birbiriyle bir sorunu yok. Türkiye'de olan şey; sistemin karşısında ezilen toplum kesimleriyle sistem arasında bir mücadele, bir farklılaşma, kutuplaşma ve uzlaşamama vardır. HAS Parti, bunu ortadan kaldırmak için fikri ve kararlılığı ortaya koyuyor. Bu ülkede hiç kimse, etnik milliyeti dolayısıyla ne kendisini diğerlerinden üstte görecek ne de altta görecek. Hiç kimse hayat tarzı dolayısıyla bu ülkede ayrımcılığa tabi tutulmayacak. Herkesin eşit olduğu bir Türkiye kuracağız.''

Kurtulmuş, konuşmasının ardından bir gazetecinin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun Genelkurmay Başkanlığının Milli Savunma Bakanlığına bağlı olması gerektiği'' şeklindeki açıklamalarını hatırlatması üzerine, bu görüşü daha önce kendilerinin de dile getirdiğini ve bunun parti programında olduğunu söyledi.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler