Türkiye’nin lezzet duraklarını keşfe buyrun

Dört bir yanı damak çatlatan lezzetlerle bezenmiş Türkiye’de, her bölgede, şehirde ve köyde farklı tatlar keşfedilmeyi bekliyor. Türkiye’yi karış karış gezerek lezzetleri denemek için zamanı olmayanlar, Lokum.com’un her bölgeden sunduğu nadide ürünler ile bu keşifleri evden çıkmadan da yapabiliyor.

Türkiye’nin lezzet duraklarını keşfe buyrun
Abone Ol google-news
Yayınlanma: 01.09.2014 - 13:50

Türkiye’nin lezzet duraklarını keşfe buyrun

En meşhur yöresel lezzetleri, Türkiye’yi karış karış gezerek deneyen arkadaşlarınıza artık imrenerek bakmanıza gerek yok. Gezecek zamanınız yoksa, Lokum.com sayesinde siz de siparişinizi vererek evden çıkmadan lezzet turuna katılabilirsiniz. Her bölgeden birbirinden lezzetli tatlar sunan Lokum.com sayesinde, farklı yörelerden birçok ürün sipariş edebilir, hepsini sepetinize ekleyerek, tek bir kargo ile tüm ürünlerin kapınıza kadar gelmesini sağlayabilirsiniz. Lokum.com’da, bölgelerin en çok tercih edilen ürünleri ise şu şekilde sıralanıyor:

Karadeniz:

Bez sucuk (Tokat): Pazar sabah kahvaltılarında tavada çevrilen sucuğun kokusu sizin için de haftanın en güzel anlarından biriyse, Tokat’ın bez sucuğu sizi kendinizden geçirecek. Yüzde 100 dana etinden hazırlanan bu eşsiz lezzet, bez torbalara konularak, tamamen doğal şartlarda 12 gün boyunca kurutuluyor. Bölgenin en çok tercih edilen diğer ürünleri: Tonya tereyağı (Trabzon), kuymak paketi (Trabzon), organik yayla balı (Artvin)

Ege:

Deri tulum peyniri (İzmir): Sevenlerin her İzmir’e gittiklerinde kilo kilo aldıkları deri tulum peynirinin yoğun aromalı ve tuzlu tadı kahvaltılarınızı lezzetlendirecek. Bölgenin en çok tercih edilen diğer ürünleri: Damla sakızı macunu (İzmir), sultan kaymaklı lokum (Afyonkarahisar)

Akdeniz:

Organik lavanta balı (Mersin): Toroslar’ın doğal lavanta bitkisinin çiçeklerinden, organik arıcılık metoduyla üretilen organik lavanta balı, çiçeksi aroması ve hafif kokusuyla kaymak sürülü ekmeğin üzerine çok yakışıyor. Bölgenin en çok tercih edilen diğer ürünleri: Bergamotlu subay düğmesi kurabiyesi (Antalya), yöresel kekik (Hatay), fıstık ezmesi (Hatay)

İç Anadolu

Etli Kayseri mantısı (Kayseri): “Kayseri’den çıkan gelinlerin en büyük sınavı” sayılan etli Kayseri mantısının minik taneleri, hijyenik şartlarda en marifetli eller tarafından dolduruluyor. Bölgenin en çok tercih edilen diğer ürünleri: Antrikot pastırma (Kayseri), Beypazarı kurusu (Ankara)

Güneydoğu Anadolu:

Fıstıklı tepsi baklava (Gaziantep): İncecik ve kat kat açılan yufkaların içine Gaziantep’in fıstığı serpiştirilir, tam kıvamında şerbeti baklava üzerinde gezdirilerek iyice yedirilir. Gaziantep’e gidenlerin efsane gibi anlattığı o tadı, tam kıvamındaki şerbetini özümsemiş fıstıklı tepsi baklavada bulacaksınız. Bölgenin en çok tercih edilen diğer ürünleri: Menengiç kahvesi (Kilis), fıstıklı tepsi dolama (Gaziantep) 

Doğu Anadolu:

Erzincan tulum peyniri (Erzincan): Erzincan’ın kahvaltı sofralarından eksik olmayan tam yağlı Erzincan peyniri, eşsiz kokusu ile size Doğu Anadolu’nun yöresel tandır ekmeğini aratacak. Bölgenin en çok tercih edilen diğer ürünleri: Kars gravyeri (Kars), yağlı eski kaşar peyniri (Kars) 

Marmara:

Kallavi kurabiye (Edirne): İçine sadece safran, Antep fıstığı ve bal konularak yapılan Edirne’nin kallavi kurabiyesi tam bir ziyafet. Eskiden Ramazan ayında sahurda yenen bu kurabiye, hem lezzetli hem besleyici; başka bir deyişle kurabiyelerin efendisi. Bölgenin en çok tercih edilen diğer ürünleri: Antep fıstıklı höşmerim (Balıkesir), Ovilo zeytinyağı (Balıkesir), damla sakızlı bademli kurabiye (Bozcaada, Çanakkale)


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler