Türkiye'nin NATO üyeliğine karşı çıktı

Hollanda'nın üçüncü büyük siyasi partisi olan Özgürlük Partisi'nin lideri Wilders, müttefikleri İsrail ve Fransa ile ilişkilerini koparmakla suçladığı Türkiye'nin NATO üyeliğinin yeniden gözden geçirilmesi için tartışma başlattı.

Yayınlanma: 26.12.2011 - 11:27
Abone Ol google-news

Jerusalem Post gazetesine göre, Hollanda'nın üçüncü büyük siyasi partisi olan Özgürlük Partisi, Hollanda'nın Dışişleri ve Savunma Bakanlıklarını Türkiye'nin NATO üyeliğini yeniden gözden geçirilmesi için tartıştı.

Özgürlük Partisi lideri Geert Wilders ve Ortadoğu uzmanı, Milletvekili Wim Kortenoeven, Türkiye'yi müttefikleri İsrail ve Fransa'yı terk etmekle suçladı.

"Fransa, NATO'nun lider bir üyesidir"

Gazete, Türkiye'nin, Fransız parlamentosunun "Ermeni soykırımının inkarını cezalandıran" yasa teklifini kabul etmesinin ardından Fransa ile ekonomik ve askeri bağlarını kopardığına dikkat çekerek, "Fransa NATO'nun lider bir üyesidir" dedi.

"Türkiye NATO üyesi olarak ne kadar güvenilir?

Partinin askeri sözcüsü Marcial Hernandez'in, Türkiye'nin NATO üyesi olarak ne kadar güvenilir olduğuna ilişkin sorular yönelttiğini belirten gazeteye göre, Radyo Hollanda Worldwide, Hollanda ve Almanya gibi ülkelerin Türkiye'ye karşı Fransa örneğini takip etmesinin muhtemel olmadığını açıkladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler