Tuzaklanan bomba 100 kilo!

Genelkurmay Başkanlığı, Diyarbakır'in Lice İlçesi'nde karayoluna tuzaklanan ve güvenlik güçleri tarafından imha edilen patlayıcının yaklaşık 100 kilo olduğunu ve amonyum nitrat ile tuzaklandığı açıkladı.

Yayınlanma: 04.10.2013 - 14:39
Abone Ol google-news

 

Diyarbakır'in Lice İlçesi'nde eski Diyarbakır-Bingöl karayoluna tuzaklanmış patlayıcı tespit edilerek etkisiz hale getirilmişti. Genelkurmay Başkanlığı, resmi internet sitesinden olayla ilgili şu açıklama yapıldı:
"1’inci Jandarma Komando Alay Komutanlığı (Lice/DİYARBAKIR) unsurları tarafından, 03 Ekim 2013 günü saat 08.50 sıralarında, eski Bingöl-Diyarbakır karayolu üzerinde yapılan yol kontrolü esnasında, menfez içerisinde, el yapımı patlayıcı (EYP) olduğu değerlendirilen bir adet kablo düzeneği gözle tespit edilmiştir. Yapılan tespit üzerine ve Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı talimatı ile Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığınca görevlendirilen Olay Yeri İnceleme (OYİ) Timi, söz konusu düzeneği yerinde incelemiş ve yaklaşık 100 kilogram. patlayıcı madde (amonyum nitrat) ile tuzaklanmış olan EYP, aynı gün saat 14.35’te yerinde imha edilmiştir."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler