Üç Kuşak karma resim sergisi
Tolga Eti Sanat Evi'nde, üç kuşağı temsil eden, Evrensel Derman, Nihat Evren Derman, Adile Gülan, Tülay Oskay Işın, Yusuf Özsarfati'nin karma resim sergisi yarın açılıyor.
Üç kuşağın yağlıboya ve suluboya tekniğini kullanılarak yaptıklan farklı temalardaki resimleri 21 Ocak- 29 Şubat 2012 tarihleri arasında Tolga Eti Sanatevi’nde meraklılarıyla buluşacak.
Evrensel Derman
1986 yılında İstanbul’da doğan Evrensel Derman, Yıldız Teknik Üniversitesi - Sanat ve Tasarım Fakültesi - Sanat Yönetimi Ana Bilim Dalı son sınıf öğrencisidir.
Resim eğitimine babası H.Cahit Derman'la başlamıştır. Neoklasik üslupta çalışmalarıyla 2003 yılından günümüze çeşitli karma sergilerde yer alan Derman, İstanbul'un bilinen mekanlarını farklı bir derinlik anlayışıyla izleyiciye sunuyor. Figüratif kompozisyonlarında ise; insanın sosyal medyaya olan ilgisini ve beraberinde asosyalleşmesini sorguluyor. Resimlerinde yağlı boya kullanmayı tercih eden Evrensel Derman , çalışmalarına Büyükada’daki atölyesinde devam etmektedir.
Nihat Evren Derman
1981 yılında İstanbul’da doğdu. Sanat hayatına babası Ressam Hüseyin Cahit Derman ile başladı. %100 başarı bursu ile kazandığı Yeditepe Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Plastik Sanatlar Bölümü’nü 2008 yılında bitirdi. Sanatçı 2001–2008 yılları arasında Özdemir Altan, Ergin İnan, Mustafa Ata ve Zahit Büyükişleyen atölyelerinde çalıştı.
Derman, neoklasik çalışmalarında İstanbul’un yalnızca karakteristik yüzünü değil, bilinmeyen mekânlarını, şehir-klasik otomobil-alacakaranlık temaları ile tuvallerinde bir araya getirmektedir. Resimlerde figüratif kompozisyonlar tercih edilmesine karşın, mekân duygusu hakimdir, ele alınan mekânlar belgesel niteliktedir. Yağlıboya resmin dışında farklı disiplinlerde ürünler veren Derman´ın; serigrafi, litografi, gravür, fotoğraf, seramik, heykel ve iç dekorasyon çalışmaları bulunmaktadır.
Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi’ne bağlı Olimpiyatevi’ndeki “100. yıl meşalesi” adlı dekor çalışmasına 2008 yılında imza atan sanatçının yapıtları özel koleksiyonlarda ve müzelerde (BJK Müzesi, İstanbul Oyuncak Müzesi, İstanbul Grafik Sanatlar Müzesi) yer almaktadır.Unesco’ya bağlı Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği ( UPSD ) ve Kültür Bakanlığı’na bağlı Güzel Sanat Eseri Sahipleri Meslek Birliği ( GESAM ) üyesi olan Derman, resim çalışmalarının yanısıra eğitmenlik,oyunculuk,yazarlık çalışmalarını İstanbul’da sürdürmektedir.
Adile Gülan
1927 yılında İstanbul'da doğan Adile Gülan'ın, sanat yeteneği çok küçük yaşlarda ortaya çıktı, dönemin sayılı okullarından Üsküdar Mithatpaşa Kız Enstitüsü'nde lise eğitimini tamamladı, zayıf bünyesi nedeniyle akademiye gönderilmeyince, evde karakalem ve suluboya çalışmalarını sürdürdü. 1990 yılında Parkinson hastalığına yakalanan Adile Gülan 2008 yılında Burhan Özer'den suluboya dersleri almaya başladı.
Adile Gülan, açtığı iki kişisel sergi ve katıldığı karma sergilerin gelirini tedavisini takip eden, sevgi ve itimatla bağlı olduğu İ.Ü. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Parkinson Servisi'ne bağış olarak vermeyi gelenek haline getirmiştir.
Tülay Oskay Işın
İstanbul doğumlu Tülay Oskay Işın, sanat hayatına 1989-1998 yılları arasında
Şule Ulusoy, Mehmet Güleryüz, Hasan Kavruk, Yusuf Taktak ve Mahir Güven’den ders alarak başladı.1989 ‘dan bu yana kişisel sergiler açan ve karma sergilere katılan Tülay Oskay Işın, çalışmalarını kendi atölyesinde sürdürmekte ve 2001’den beri özel bir atölyede ders vermektedir.
Yusuf Özsarfati
1949 yılında Edirne`de doğdu. 1971`de Robert Kolej Kimya Mühendisliği Bölümü`nden mezun oldu. University of Alberta, Edmonton-Kanada`da Kimya Mühendisliği dalında Master eğitimini gerçekleştirdi. Küçük yaştan beri ilgi duyduğu ve aralıklı olarak devam ettirdiği resim çalışmalarını 1987`den itibaren yoğunlaştırdı.
İlk dönem çalışmalarında, müzik dünyasının büyüleyici öğelerini, fantastik bir yaklaşımla yorumlamaya uğraşan Özsarfati`nin, Kapadokya, Assos, Safranbolu, Fethiye, Güneydoğu, Karadeniz Bölgesi, Kadıköy, Kuzguncuk, Beyoğlu, Boğaz, Sultanahmet, Gökçeada, Venedik ve Rodos üzerine bir dizi çalışması bulunmaktadır.
1996’da 1. Sol Moreno Resim Yarışmasında ikincilik ödülü alan Özsarfati’nin resimleri 2011’de Orna İlaç firmasının takviminde kullanılmıştır. Ayrıca iki resmide Türkiye Aile Sağlığı Planlaması Vakfı ( TAP ) tebrik kartlarında yer almıştır.
www.tolgaetigaleri.com
En Çok Okunan Haberler
- Colani'den İsrail hakkında ilk açıklama
- Emekliye iyi haber yok!
- Devrim Muhafızları'ndan Suriye çıkışı
- Adnan Kale'nin ölümüne ilişkin peş peşe açıklamalar!
- İngiliz gazetesinden Esad iddiası
- 'Seküler müdür kalmadı'
- Dönmek isteyen gençler için şartını açıkladı
- CHP'nin ilçe başkanından açıklama!
- Üniversite öğrencisi, trafikte öldürüldü
- ‘Kartlar bloke edilebilir’ uyarısı!