Ufuk-Bahar Dördüncü Albert Long Hall'de çaldı

Evin İlyasoğlu'nun düzenlediği Boğaziçi Üniversitesi Albert Long Hall Klasik Müzik konserlerinde dün akşam dünyanın sayılı ikiz virtüözlerinden Ufuk-Bahar Dördüncü kardeşler iki piyano resitali verdiler.

Yayınlanma: 21.04.2011 - 10:02
Abone Ol google-news

Sanatçılar yüksek teknik ve müzikaliteleri, dinamik yorumlarıyla Sergey Prokofiyef’den Sindrella Suiti ve Béla Bartok’dan Harika Mandarin iki piyano uyarlamalarını birlikteliğin olağanüstü güzelliğinde yorumladılar. Brahms’in Macar Danslarını seslendirdikleri dört el piyanolu bisleriyle romantizmin doruklarına çıkardılar. Her konserde olduğu gibi salonun çok iyi olan akustiği sanatçılara da sanatseverlere de gerçek bir müzik akşamı daha yaşattı.

Ünlü Fransız piyanist François-Rene Duchable'ın da öğrencisi olan Ufuk-Bahar Dördüncü kardeşler Ankara, Cenevre, Saragosa ve Paris'te düzenlenen yarışmalarda ödüller kazandılar. Dünyanın ünlü konser salonlarında resitallerin yanı sıra P.Boulez, T.Strugala, Z.Nagy, A.Jordan, A.Schwinck, P.Rophé gibi önemli şeflerle konserler verdiler. 2006'dan beri Prokofiyev, Şostokoviç, Brahms'ın eserlerinin de aralarında bulunduğu ses getiren CD kayıtlarını gerçekleştirdiler. Bu konserin bitiminde de hayranlarına CD'lerini de imzaladılar. 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler