Üniversite öğrencilerinden 'tecavüz' protestosu

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi öğrencisi 21 yaşındaki Ç.A'nın silah zoruyla kaçırılıp tecavüz edilmesini protesto eden üniversite öğrencileri, ikinci öğretimdeki arkadaşlarının güvende olmadıklarını savundular.

Yayınlanma: 12.01.2009 - 15:48
Abone Ol google-news

Denizli'de Pamukkale Üniversitesi Kınıklı Kampüsü girişinde ''PAÜ'lü Kadınlar'' adına basın açıklaması yapan Gözde Sarma, kadına yönelik şiddetin arttığını, sokaklarla okul ve evlerin şiddetin mekanı olduğunu belirtti.

Kadın bedeni üzerinden yapılan her türlü politikanın bedelini ödemek istemediklerini söyleyen Sarma, ''kadınlara sokakların dar edilmesini ve tecavüzlere davetiye çıkaran yasaları protesto ettiklerini'' ifade etti.

Tecavüze uğrayan kadınların daha fazla mağdur edilmemesi için suçlulara ağır cezalar verilmesi gerektiğini savunan Sarma, arkadaşları için başlatılan yasal sürecin takipçisi olacaklarını kaydetti.

Sloganlar eşliğinde basın açıklamasını dinleyen üniversite öğrencileri, tecavüz edenin korunmadığı ve sokakların güvenli olduğu daha özgür yarınlar için kadına şiddete sessiz kalmayacaklarını söylediler.

Geçen hafta Ç.A'nın yanına adres sorma bahanesiyle yaklaşan M.Y. ile Ö.Y, silah tehdidiyle otomobile bindirdikleri genç kıza ormanlık alanda tecavüz etmişti. Ç.A'nın şikayetçi olması üzerine, iki saldırgan tutuklanmıştı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler