Van'daki öğrencilerin yurt ücretleri ertelendi

Van'da yaşanan depremin ardından Van Merkez ve Erciş'te yurtlarda kalan öğrencilerin Ekim ayı yurt ücretleri bir ay ertelendi. Ailesi Van'da bulunup diğer illerde eğitim gören öğrencilerden ise 3 ay süre ile yurt ücreti alınmayacak.

Yayınlanma: 27.10.2011 - 09:30
Abone Ol google-news

Gençlik ve Spor Bakanlığı, Yükseköğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü, Van depremi sebebiyle öğrencilerin yurt ücretlerine ilişkin yapılan son düzenlemeleri açıkladı.

Buna göre Van Merkez ve Erciş Yurdu'nda barınan 3 bin 221 öğrencinin Ekim 2011 ayına ait yurt ücretinin Kasım 2011 ayı sonuna kadar ertelenmesine karar verildi. Ayrıca ailesi Van'da ikamet eden ve kuruma bağlı yurtlarda barınan 2 bin 103 öğrenciden de Ekim-Kasım-Aralık 2011 aylarına ait 3 aylık yurt ücretinin alınmayacağı belirtildi.

Genel Müdürlük'ten yapılan açıklamada ayrıca deprem bölgesine 4 bin adet Ankara Bölge Müdürlüğünden, bin adet Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden olmak üzere 5 bin adet battaniye ile Erzurum Bölge Müdürlüğü'nden bin yatağın Erciş Kriz Merkezi'ne gönderildiği kaydedildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Depremde zarar gören 120 kapasiteli erkek yurdumuz kiralıktır. Binada hiçbir öğrencimiz zarar görmemiştir. Depremde hiçbir zarar görmeyen 210 kapasiteli, 2 bloktan oluşan ve karyola sisteminde döşenmiş kız yurdu, ranza sistemine dönüştürülerek 1 bloğunda erkek öğrencilerin barınması sağlanacaktır. 2011 Yılı Yatırım Programında yer alan 300 kişilik yurt projesinin 600'e çıkarılması için Kalkınma Bakanlığı Devlet Planlama Teşkilatınca yazı yazılmıştır. Öğrencilerimizin barındırılmasıyla ilgili herhangi bir problem yaşanmayacaktır."

 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler