"Vatandaşın etiyle oynamayın"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, ette en kritik dönemin Kurban Bayramı zamanı olduğunu ve halkın büyük önem verdiği Kurban Bayramı'na 55 gün kala spekülatörlerin ve büyük üretim merkezlerinin kasıtlı olarak fiyatları düşürmediğini belirtti.

Yayınlanma: 22.09.2010 - 08:04
Abone Ol google-news

Etteki en kritik dönemin kurbanlık hayvan ihtiyacının en yüksek olacağı Kurban Bayramı zamanı olduğuna dikkat çeken Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu(TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, konuya ilişkin yazılı açıklamasında, "Et üzerinde çok yoğun spekülatif haberler yapılmaktadır. Yetkili kişilerin dışında açıklama yapılmamalıdır. Et fiyatlarındaki spekülatif artışlara son verilmesi gerekir. Bunun için yapılması gereken büyük üretim merkezleri yerine sahadaki küçük üreticilere 3'er 5'er damızlık havyan verilmeli, yem fiyatları sübvanse edilerek üretimin mutlaka desteklenmesi gerekmektedir" dedi.


Bayrama 55 gün var

Kurban Bayramına 55 gün gibi kısa bir zaman kaldığını ifade eden Bendevi Palandöken, "Kurban Bayramı'na 55 gün gibi kısa bir zaman kalmışken, et fiyatlarının yeniden gündeme getirilmesi spekülatörlerin işidir. Halkın bayramını zehir etmeye kimsenin hakkı yoktur. Bunun için et ile ilgili açıklamalar yetkili kişiler tarafından yapılmalıdır" dedi.

Bugüne kadar Et Balık Kurumu (EBK) tarafından 65 bin ton kasaplık hayvan ithalatı için ihale yapıldığını dile getiren Palandöken, "Yapılan et ihaleleri sonrası etin 25 bin tonu ülkemize gelmiş, vatandaş ucuza et alabilmiştir. Vatandaşımız için küçük üreticiler ile kasap esnafının muhafazası önemlidir. Et alamayan vatandaşın şikayetini kasap esnafı dile getirmese et ucuzlamazdı. Herkes bir şey söyleyip halkın kafasını bulandırmasın" diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler