Velilerin eylemi İHL olacak okulda taşınmayı durdurdu

Fethiye'de Fatih Anadolu Lisesi'nin taşınarak binanın Kız İmam Hatip Lisesi olarak kullanılması kararına karşı çıkan veliler, okul bahçesinde eylem yaptı

Yayınlanma: 10.09.2014 - 17:13
Abone Ol google-news

Muğla’nın Fethiye ilçesinde Atatürk Caddesi'ndeki Fatih Anadolu Lisesi'nin yeni eğitim öğretim yılında Değirmenbaşı Mevkii'ndeki Orta Öğretim Kampüsü'ne taşınarak, mevcut binanın Kız İmam Hatip Lisesi'ne dönüştürülmesi yönündeki karar, tepkilere neden oldu.

Daha önce sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle Fethiye Müftüsü Oğuzhan Kadıoğlu'nu karşı karşıya getiren olaya, bu kez öğrenci velileri dahil oldu. Yaklaşık 100 veli okul bahçesinde toplanarak eylem yaptı. Eyleme, Eğitim- Sen Fethiye Temsilciliği de destek verdi.

GEÇİCİ OLARAK DURDURULDU

Yeni binanın altyapısının tamamlanmadığını savunan veliler, okuldaki sıraları kamyona yükleyen işçileri durdurdu. Kamyon kasasının kapaklarını açan veliler sıraların indirilmesini istedi. Bu sırada velilerinden bir heyet Fethiye İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne giderek taşınmanın durdurulmasını istedi. 1 saat süren bekleyişin ardından İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'nün taşınma işlemini geçici olarak durdurduğu haberi geldi. Kamyona yüklenen sıralar işçiler ve öğrenci velileri tarafından indirilerek sınıflara taşındı.

'HUKUKİ MÜCADELE BAŞLATACAĞIZ'

Konuyla ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Fethiye Temsilcisi Ali Türk, okulun taşınma kararına karşı imza kampanyası başlattıkları belirtirken, kararın iptali ve yürütmesinin durdurulması talebiyle hukuk mücadelesi başlatılacağını söyledi. Okulun daha önce olduğu gibi Fethiye Lisesi'ne dönüştürülmesi gerektiğini anlatan Türk, Değirmenbaşı'ndaki yeni binanın Kız İmam Hatip Lisesi olarak kullanabileceği önerisinde bulundu.

'İMAM HATİP LİSESİNE KARŞI DEĞİLİZ'

Öğrenci velileri arasında yer alan öğretmen Bayram Özkan da okulun kent dışındaki başka bir binaya taşınmasına karşı olduklarını söyledi. Özkan şöyle dedi:

"Fethiye Lisesi'ni Fatih Anadolu Lisesi yaptılar, sesimiz çıkmadı. Şube sayısı 15 olan lise birinci sınıfları 4 şubeye kadar düşürdüler, sesimiz çıkmadı. Öğretmenlerimizi Fethiye'nin 4 köşesine norm fazlası olarak sürdüler, sesimiz çıkmadı. Bugün diyoruz ki 'Yeter artık'. İmam hatip lisesi açılmasına karşı değiliz. Ancak burası okul olarak kalacaksa Fethiye Lisesi olarak kalmalıdır. Fethiye halkının tercihi böyledir. Camiyi nasıl taşıyamazsanız, okulu da taşıyamazsınız. 48 yıllık bu okul şehrin tarihi hafızasıdır."

ÖĞRENCİLER PANKART ASTI

Veliler eylemin ardından sessizce dağıldı. Bu sırada, birkaç öğrenci okul bahçesine girerek, bahçe duvarına 'Teslim olma, okuluna sahip çık' yazılı pankart astı. Pankart, eğitim kurumlarına pankart asılmasının yasak olduğu gerekçesiyle polis müdahalesiyle indirildi. Öğrencilerle polis arasındaki tartışmayı, araya giren veliler engelledi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler