Vergiden kurtuluş günü

Ücretliler gelirlerin yüzde 53'ünü vergi diye devlete ödüyor. Yılın yüzde 53'ünün 14 Temmuz'a denk geldiğini hesaplayan Liberal Demokrat Parti bu tarihi "Vergiden Kurtuluş Günü" ilan etti. Hesaba göre bir ücretli ancak 14 Temmuz'dan sonra kazandığını çoluk çocuğuna harcayabiliyor.

Yayınlanma: 16.07.2013 - 08:35
Abone Ol google-news

Her yılın 14 Temmuz’unu “Vergiden Kurtuluş Günü” ilan eden Liberal Demokrat Parti’nin genel başkanı Cem Toker, “Tüm Türk milletinin bu mutlu gününü” kutladı. Bu amaçla dün partisinin İstanbul il merkezinde bir basın toplantısı düzenleyen Toker, günün anlam ve önemini şöyle anlattı:

4 2010’da İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, “Devlete Çalışıyoruz” başlıklı bir rapor açıkladı. Raporda, “Aylık 1.500 lira kazanan bir çalışan, dolaylı ve doğrudan vergilerle kazancının en az yüzde 53’ünü devlete vergi veriyor” deniyordu.

4 Hesapladık, 365 günün yüzde 53’ü, yani senenin 194. günü 14 Temmuz’a denk geliyordu. Demek ki, Türk halkı yılbaşından 14 Temmuz’a kadar devlete çalışıyor. Ankara’daki makam otomobillerinin benzinini, partilerin hazine yardımlarını, milletvekillerinin gezi ödeneklerini karşılıyor.

4 Vergi kaynakta kesildiği için bu iyi kavranamıyor. Bizce brüt ücretin tamamı çalışana verilmeli. O da vergiyi götürüp devlete vermeli. Ancak o zaman cebine giren paraya kimin ortak olduğunu anlar, bilincine varır.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler