Vize kalktı sınır ötesi bayramlaşmaya ilgi azaldı

Sınır ötesi bayramlaşma uygulaması kapsamında Suriye'deki yakınlarını ziyaret etmek isteyenlerin Karkamış Sanır Kapısı'ndan geçişleri sürüyor.

Yayınlanma: 28.11.2009 - 09:47
Abone Ol google-news

Karkamış Kaymakamı Ferhat Sinanoğlu, gazetecilere yaptığı yaptığı açıklamada, vize uygulamasının kaldırılması sonrasında sınır ötesi bayramlaşma uygulamasına ilginin azaldığını söyledi.

Önceki bayramlarda uygulamadan yararlanmak için 6-7 bin kişinin başvuruda bulunduğunu ifade eden Sinanoğlu, Kurban Bayramı'nda Suriye'deki yakınlarının yanına gitmek için başvuruda bulunanların sayısının 3 bin 668'e düştüğünü belirtti.
Sinanoğlu, uygulamadan yararlanarak bayramı Suriye'deki yakınlarının yanında geçirmek için başvuranların Karkamış Sınır Kapısı'ndan bu ülkeye geçişlerinin saat 08.00'de başladığını, geçişlerde her hangi bir sorunun yaşanmadan sürdüğünü belirterek, şöyle konuştu:

''Vize uygulaması olmayınca Türkiye ve Suriye'de yaşayan akraba aileler birbirlerini kolaylıkla ziyaret ediyorlar. Dolayısıyla protokol kapsamında gerçekleştirilen sınır ötesi bayramlaşma uygulamasının yakında bir esprisi kalmayacak. Zaten sınır ötesi bayramlaşma uygulamasından yararlanmak isteyenlerin sayısındaki düşüş de bunu ortaya koyuyor.''

Bayramlarını yakınlarıyla birlikte geçirmek için Karkamış Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye geçen yurttaşlar da açıklamalarında, uygulama sayesinde son birkaç yıldır, uzun yıllar görmedikleri yakınlarıyla birlikte olma, hasret giderme olanağı bulduklarını ifade ettiler.
 

Ceylanpınar

Sabah saatlerinden itibaren Suriye'nin Haseki vilayetine bağlı Rasulayn Sınır Kapısı'nda toplanan ve işlemlerini tamamlayan Suriyeliler, Türkiye'ye giriş yaptı.

Uygulama kapsamında 2 gün içerisinde, 2 bin 556 kişinin Türkiye'ye geçmesi bekleniyor.
İdari mektupla geçip, yakınlarıyla bayramlaşan Suriyeliler'den 48 saati tamamlayanlar pazartesi gününden itibaren ülkelerine dönmeye başlayacak.

Ceylanpınar Kaymakamı İlker Özerk Özcan, burada yaşanabilecek sağlık sorunlarına karşı da sınır kapısında sağlık ekiplerinin hazır tutulduğunu söyledi.

Kaymakam Özcan, daha sonra beraberindekilerle Rasulayn mıntıkasına geçerek, rahatsızlığı dolayısıyla sınır kapısındaki tören alanına gelemeyen Rasulayn Mıntıka Müdürü Zeki Hammadi Basti'yi ziyaret etti.
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler