Vural: Adana kavasını al da git

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Vali değil; sanki Başbakanın şuayibi. Aynen; 'bana valini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. 'Ananı da al git' diyen bir Başbakana böyle vali yakışır.

Yayınlanma: 11.11.2013 - 16:09
Abone Ol google-news

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural: Vali değil; sanki Başbakanın şuayibi. Aynen; 'bana valini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. 'Ananı da al git' diyen bir Başbakana böyle vali yakışır.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Adana Valisi'ne ilişkin "AK Partinin en coşan valisi. Sanki Vali değil, Başbakan şuayibi" değerlendirmesi yaparak, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a "Adana kavasını al da git" dedi.

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Vural, Başbakan Erdoğan'ın "kendi küpüne de zarar vermektedir" diyerek "Bir Başbakan Yardımcısı'nın ifadelerinin gazetelerde yer almaması için telefon açıldığı iddia ediliyorsa, manşetlere çıkarılmasın diye müdahale ediliyorsa, bu müdahaleci zihniyetinin bedelini hem AK Parti hem de herkes öder" değerlendirmesinde bulundu.

10 Kasım törenlerinde kendisini protesto eden vatandaşlara tepki gösteren Adana Valisi'nin tavrını da sert dille eleştiren Vural, "Vali değil; sanki Başbakanın şuayibi. Aynen; 'bana valini söyle, sana kim olduğunu söyleyeyim. 'Ananı da al git' diyen bir Başbakana böyle vali yakışır. Bir vatandaşa hakaret etme hakkı ve haddi değildir" dedi. Başbakan Erdoğan'a "Adana kavasını al da git" diye seslenen Vural, "Vatandaşa küfür eden vali Adana'da görev yapamaz. Birileri bu kavası almalı" diye konuştu.
Tutuklu vekillerle ilgili yapılan görüşmeleri de değerlendiren Vural, "Somut bir öneri gelmiş değil. AKP ve CHP mutabakatını paylaştıkları zaman görüşlerimizi paylaşırız. Somut olarak geldiği zaman daha önceki düşüncelerimiz çerçevesinde görüşlerimizi paylaşırız" dedi. Vural ayrıca gündemde bulunan bedelli askerlik konusuna ilişkin bir soruya da Türkiye'nin güvenlik ihtiyaçları açısından bakılması gerektiğini vurguladı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler