Vural: Dava ertelendi mi?

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin'e, ''Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, bir tv kuruluşuna kaynak aktarıldığı gerekçesiyle yargılanması istendi mi?'' diye sordu.

Yayınlanma: 16.09.2008 - 18:32
Abone Ol google-news

MHP İzmir Milletvekili Oktay Vural, TBMM Başkanlığına sunduğu soru önergesinde, Almanya'da Deniz Feneri adında bir yardım kuruluşunun topladığı yardımların, amacı dışında kullanıldığına ilişkin iddiaların kamuoyunun gündeminde yer aldığını ifade etti.

Bu iddialar arasında, toplanan yardım paralarının bir TV kuruluşunun finansmanında kullanıldığının da yer aldığını ifade eden Vural, ''Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde de aynı TV kuruşuna kaynak aktardığı iddiaları, bazı basın-yayın organlarında yer almıştı. Bu aktarılan miktarın da bugünkü kurla yaklaşık 417 milyon dolar olduğu iddia edilmişti'' dedi.

Oktay Vural, şu soruların yanıtlanmasını istedi: ''Başbakanın, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu dönemde, bir TV kuruluşuna kaynak aktarıldığı gerekçesiyle yargılanması istendi mi? Erdoğan'a atfedilen suçların Danıştay 2. Dairesi tarafından TCK'nın 240. maddesi (görevi kötüye kullanma) kapsamında olduğuna, ancak 4616 sayılı yasa nedeniyle dava açılmasının ertelenmesine karar verildiği doğru mudur?''


DTP Diyarbakır Milletvekili Gültan Kışanak da Devlet Bakanı Nimet Çubukçu'nun yanıtlaması istemiyle sunduğu soru önergesinde, Ağustos 2008 itibariyle, korunma, barınma, hukuki ve psikolojik danışmanlık ihtiyacı içinde bulunan kadınlara hizmet veren, kaç kadın sığınağının bulunduğunu ve hangi illerde olduğunu sordu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler