Vural'dan kamçılı basın toplantısı

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Borç yiğidin kamçısı" sözüne karşılık ucuna ampul bağlanmış kamçı ile basın toplantısı düzenleyerek, "Bu kamçıyı yiye yiye yiğit bırakmadın ki memlekette" dedi.

Yayınlanma: 05.04.2012 - 14:01
Abone Ol google-news

Vural, Meclis'te düzenlediği basın toplantısını, kürsüye bıraktığı ucunda ampul takılı bir kamçı ile yaptı. Başbakan Erdoğan'ın yakın geçmişteki olayları tam hatırlamamak, olmamış durumları varmış gibi anlatmak anlamına gelen 'korsakof sendromu' rahatsızlığı yaşadığını iddia eden Vural, "4+4+4 eğitim sistemi ile ilgili Kuran öğretimi ve imam hatiplerin orta kısmının açılmasına yönelik ilk önergeyi MHP verdi. MHP'nin önerisinin AK Parti tarafından reddedildi ve tabanlarından korktukları için MHP'nin önergesini bir kopyasını vermek zorunda kaldılar" diye konuştu.

"Sinyali takılmış temel gibi"

AKP grup toplantısının bir tuluat gösterisi gibi olduğunu ve kahkahaların havada uçuştuğunu belirten Vural, şöyle devam etti:

"Millet kan ağlıyor. Benzine, doğalgaza, elektriğe zam yağmış. Başbakan ekonomik büyümeden, döviz rezervine dönmüş. 2001 yılına dönmüş. Müsrif tüccar eski defterleri karıştırırmış. Temel sürekli sola dönüyormuş, 'ya sinyalim takıldı da ondan' demiş. Sinyali takılmış Temel gibi kendi dönemindeki yanlışları örtmek için 1970'lerden 90'lara kadar gitmekten çekinmiyor."

Başbakan Erdoğan'ın, muhalefetin borçlar konusunda yalan söylediğini belirterek, 'Borç yiğidin kamçısıdır' dediğini hatırlatan Vural, kürsüdeki ucuna ampul takılmış kamçıyı göstererek, şunları ifade etti:

"Kamçı işte burada. Bu AKP'nin kamçısı. Elimizi vicdanımıza koyalım. Tüketici kredi borcu 13 kat artmış, batık kredi 25 kat artmış 2002'ye göre. Borcunu ödeyemeyenler 17 kat artmış. İcra dosyası 20.5 dosyaya ulaşmış. Sıcak para 15 kat artmış. Cari işlemler açığı 123 kat artmış. Cari işlemler açığının GSYİH'ya oranı 12.5 kat artmış. Sayın Başbakana göre Türkiye'nin durumu iyi. Dış ticaret açığı 105 milyar dolara ulaşmış. Karşılıksız çek yüzde 157 artmış. Protestolu senet 3 kat artmış. Bankalara borç 34 kat artmış. Aile borcu 10 kat artmış. Memurun yüzde 91'i borçlu. Başbakan diyor ki; 'borç yiğidin kamçısıdır', bu kamçıyı yiye yiye yiğit bırakmadın ki memlekette. Yiğit kalmadı ya.
Bankalar hamuduyla götürürken milleti borcundan dolayı erittin, bitindin. Milleti 'Borç yiğidin kamcısı' diye borçlandırdı, çekini ödeyemedi, hapse girdi. Bu yiğitler keyfinden mi ödemedi borcunu? 200'ü aşkın insan borcunu ödeyemediği için intihar etti, kendini yaktı. İcra kapısına geldi, evindeki buzdolabı çamaşır makineleri icralık oldu. Bunları Başbakan görmüyor mu? Kafasını kuma gömmüş, Lale Devrini anlatıyor."


"Vatandaşın kamçısı, oy'dur"

'Borç yiğidi kamçısıdır' sözünün Yahudi kökenli bir söz olduğunu ifade eden Vural, "Oysa bizde ne var? 'Bana kul hakkıyla gelmeyin'. Bizim dedelerimiz, babalarımız borçlu ölmeyeyim diye çırpınırdı. Şimdi insanlar borcundan dolayı intihar ediyorlar. Örnek vereceksen bu milletin değerlerinden örnek ver" dedi. Vural, Başbakan Erdoğan'ın halkı borçlandırarak, sonrasında da 'istikrar bozulursa ekonomi bozulur' diye tehdit ederek kendisine mahkum ettiğini de söyledi.

Başbakan Erdoğan'ın IMF'ye borcun azaldığını söylediğini belirten Vural, "IMF'ye borç azaldı da, milletin borcu arttı. 200 milyar dolar olan borç, 600 milyar dolara geldi. Bu politikanın gidişatı iyi değildir. Milletimiz borç sıkıntısı içerisinedir. Maalesef Başbakan 'borç yiğidin kamçısıdır' demek suretiyle bu milleti kamçılamaktan, borçlandırmaktan zevk alan bir Başbakan görüntüsü çizmektedir. Ama vatandaşın kamçısı oydur. Vatandaşımız ona zamların hesabını soracaktır" dedi.

Toplantının sonunda basın mensuplarının kürsüdeki kamçıyı eline almasını istemeleri üzerine ise Vural, "Benim elime ampul yakışmaz. Ama bize ampule oy verenler yakışır" dedi. Eline kamçıyı almayan Vural, "Çarpar ne olur ne olmaz, milleti çarptı. Biz milleti kamçılayan bir siyaset anlayışını elimize alamayız. Başbakan alsın onu eline" şeklinde espri yaptı.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler