WSJ’den yaptırım yorumu: NATO mu Rusya mı karar Erdoğan'ın tercihi

Amerikan gazetesi Wall Street Journal, “Recep Tayyip Erdoğan’ın seçimi” başlıklı bir makale kaleme aldı. Yaptırımı yorumlayan makalede, "Türkiye’nin Savunma Sanayi Başkanlığı’nı (SSB) ve üst düzey yöneticilerini hedef aldı. Uluslararası finans kurumları SSB ile iş yapmadan önce 2 kere düşünmek zorunda olacak" denildi.

Yayınlanma: 17.12.2020 - 11:07
WSJ’den yaptırım yorumu: NATO mu Rusya mı karar Erdoğan'ın tercihi
Abone Ol google-news

Türkiye’ye Rusya’dan aldığı S-400’ler nedeniyle yaptırım uygulama kararının ABD tarafından alınmasının ardından, WSJ yayın kurulu imzasını taşıyan makale yayınladı. Ekonomideki değişikliklere değinerek,“Türkiye’nin ekonomisi geçen ay ekonomik ekibini değiştiren Erdoğan’ın yönetimi altında zorlandı. Fakat ülkenin refah seviyesine ulaşmasının yolu Batı ve özellikle Avrupa Birliği ile yakın entegrasyondan geçiyor. Ankara’nın NATO müttefikleriyle bağını kuvvetlendirmesi ya da Rusya gibi ekonomik açıdan bir şey kazandırmayan bir ülkeyle ilişkisini artırması tamamen Erdoğan’a bağlı” yorumu yapıldı.

“TALİHSİZ AMA KAÇINILMAZDI”

Dışişleri Bakanlığı’nın pazartesi günü Ankara’ya yaptırım açıklaması talihsiz ama kaçınılmaz olduğunu vurgulayan WSJ, “Yaptırımlar Türkiye’nin Savunma Sanayi Başkanlığı’nı (SSB) ve üst düzey yöneticilerini hedef aldı. Zira bu durum zarar verecek uluslararası finans kurumları SSB ile iş yapmadan önce 2 kere düşünmek zorunda olacak” dedi.

TRUMP DAHA ÖNCE YAPTIRIM UYGULANMAYACAK DEMİŞTİ

Wall Street Journal’ın yayın kurulu tarafından Türkiye’nin F-35 programından çıkarıldığını hatırlatılarak, “Trump yönetimi daha önce Türkiye’nin sistemi aktive etmemesi halinde yaptırım uygulanmayacağını açıklamıştı fakat o zaman Ankara neden alsın ki bu sistemi? Türkiye S-400’ün test atışını ekim ayında yaptı” dedi.

Makalede Erdoğan’ın son yıllarda Putin ile yakınlaştığına dikkat çekilerek, “Türkiye ve Rusya’nın amaçları Suriye ve Karadeniz’de ayrışsa da Putin, bu satıştan dolayı çok memnun kaldı. NATO içindeki karışıklık ve bölünmenin yanında ekonomik faydanın esamesi bile okunmuyor” yorumu yapıldı.

Kaynak: Sözcü


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler