Yağış yine etkili oldu

Hakkari'de etkili olan sağanak yağış bir evin çatısının çökmesine neden olurken, Rize'de de bazı ev ve iş yerleri sular altında kaldı. Antalya'nın Alanya ilçesinde ise şiddetli rüzgarla birlikte etkili olan sağanak ve dolu yağışı hayatı olumsuz etkiledi.

Yayınlanma: 20.09.2009 - 11:40
Abone Ol google-news

Hakkari'de dün etkili olan yağış sonucu Şahin Acar'ın Pehlivan Mahallesi'ndeki evinin damı çöktü. Bu sırada evde bulunan Acar ailesi, olaydan yara almadan kurtuldu.

Şahin Acar, gazetecilere yaptığı açıklamada, gece saatlerinde yağışın şiddetini artırması üzerine çatıdan su akmaya başladığını anlatarak, ''Bakmak için çıktığımda damda çukur oluştuğunu gördüm. Bu sırada üç çocuğum ve eşim evdeydi. Hemen aşağı inerek onları dışarı çıkardım. Çok kısa süre sonra dam çöktü'' dedi.

Bayramı evsiz karşıladıklarını anlatan Acar, maddi durumunun iyi olmadığını, bunun için yetkililerden yardım beklediğini söyledi.

 

Rize'de bazı yerler su altında kaldı

Rize'de sağanak sonucu bir mahalledeki elektrik trafosu, sağlık ocağı ile bazı ev ve iş yerlerini su bastı.

Rize'de dün gece saatlerinde başlayan sağanağa bağlı olarak, Engindere Mahallesi'nde bulunan elektrik trafosu, sağlık ocağı ile ilk belirlemelere göre 7 ev ile 10 iş yerinin deposu yağmur sularıyla doldu.

Evlerini su basan yurttaşlar kendi imkanlarıyla biriken suyu tahliye etmeye çalıştı. Belediye ekipleri ise kuru çay ve gıda depolarına dolan suyu boşaltma çalışmalarını sürdürüyor.

Öte yandan, Güneysu ilçe yolunda biriken yağmur suyu nedeniyle ulaşım kontrollü olarak sağlanıyor.


Alanya'da şiddetli yağış

Aniden bastıran rüzgar ve yağış nedeniyle hazırlıksız yakalanan esnaf ve turistler zor anlar yaşarken, etkili olan sağanak ve dolu nedeniyle çok sayıda ev ve iş yerini su bastı.
Yolların bazı bölümlerinde meydana gelen su birikintileri yüzünden trafikte aksamalar yaşandı, bazı GSM operatörleri kısa süreli devre dışı kaldı.

Alanya Belediyesi İtfaiye Müdürlüğü yetkilileri, aşırı yağış ile etkili olan rüzgar nedeniyle düşen yapraklar ve uçuşan bazı cisimlerin rögar kapaklarını tıkadığını bildirdi.
Bazı ev ve iş yerlerinin tahliye borularında da tıkanma yaşandığını aktaran yetkililer, bu nedenle çok sayıda ev ve iş yerinde küçük ölçekli su baskınları yaşandığını, itfaiye ekiplerinin, bu gibi yerlere müdahale ettiğini belirtti.

Alanya Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri ise 10 dakika süren yağışlarda metrekareye 32 kilogram yağış düştüğünü bildirdi.

Özellikle ilçe merkezinde şiddetli dolu yağışının meydana geldiğini vurgulayan meteoroloji yetkilileri, bu nedenle bazı araçların hasar gördüğünü kaydetti.

Bu gece yarısına kadar zaman zaman gök gürültülü sağanak yağış görülebileceği uyarısında bulunan meteoroloji yetkilileri, yarından itibaren ilçede parçalı bulutlu bir havanın hakim olacağını ve önümüzdeki 4 gün yağış beklenmediğini bildirdi.

Öte yandan, hava sıcaklığının yarından itibaren 2 derece yükselerek 30 derece civarında seyredeceği belirtildi.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler