"Yakmayın kızlarınızı"

Sevmediği nişanlısıyla dağ başındaki bir eve kapatılan Ö.A, "Annemden ve babamdan bile şüphe etmek çok acı" dedi.

Yayınlanma: 10.08.2012 - 07:52
Abone Ol google-news

Türkiye, geçtiğimiz günlerde Fethiye'den gelen bir haberle şaşkına döndü. 18 yaşındaki Ö.A, yüzüğü atmak isteyince aileler tarafından nişanlısı T.G. (28) ile bir odaya kapatılmıştı. 'İlişkiye girerse evlenir' diye düşünen oğlan tarafı kapıda bekledi. O, 3 saat direndi penceden kaçıp jandarmaya sığındı. Anne-babasının da aralarında bulunduğu 9 kişi tutuklandı. 'Tek güvencem' dediği ağabeyinin yanına sığınan genç kız o günü, hayal kırıklıklarını Akşam gazetesine anlattı. İşte öyküsü:

"Başka birini seviyordum"


"Sevdiğim başka biri vardı. 3 yıl boyunca ona karşı içimde kocaman bir sevgi büyüttüm. Bizim buralarda böyle şeyler uluorta yaşanmaz. Yıllarca birbirimize uzaktan baktık. Olmadı, kavuşamadık. Aileler müsaade etmedi. Ona kavuşamayınca kalbimi de aşka kapattım. Evliliği hiç ama hiç istemedim."

"İlişki olsa bile evlenmezdim"


"Hemen ardından görücü usulüyle biriyle evlendirmek istediler. Beni halamın oğlunun cenazesinde görmüşlür. Aracı vasıtasıyla tanıştırmak istediler. Önce denedim, belki severim dedim. Zaten sevdiğime kavuşamamıştım, benim için hiçbir şeyin önemi yoktu. Ama yok, onu unutamadım. Zorla güzellik olmuyor. Cinsel ilişkiye girersem evleneceğimi sandılar. Ama ilişkiye girsek bile evlenmezdim. Hayallerim yıkıldı, bundan sonra kimseye güvenemem, hiçbir zaman evlenmeyeceğim."

"Ben onu hırpaladım"

"Nişanlım T.G. ve ailesi çok ısrarcı oldu. Bu işin olması için her gün baskı yaptılar. Ama böyle bir şeye kalkışacakları aklıma gelmedi. Nişanlım beni seviyordu, bunu biliyorum. O kabus dolu gecede bile bana hiç vurmadı. Daha çok ben onu hırpaladım. Cinsel ilişkiye girersem evleneceğimi sandılar. Ama ilişkiye girsek bile onunla evlenmezdim. Bir türlü anlamak istemediler."

"Bence annemler bilmiyordu"


"Ailemin bana böyle bir şeyi yapmalarına müsaade ettiğine inanmak istemiyorum. Olay esnasında onlar yoktu. Eve dönmüşlerdi. Bildiklerimi savcıya, avukata anlattım. Fakat onların durumunu da şüpheli görüp tutukladılar. Benim yüzümden orada oldukları için çok üzülüyorum. Belki de beni asla affetmeyecekler. Ama bunu yapmak zorundaydım. Ağabeyime sığındım. Başıma gelenleri herkes biliyor. Ağabeyim evden çıkmamı istemiyor. Kimseyle konuşmuyorum. Bir süre daha böyle devam edecek."

Korku evi gibi

Ö.A'nın nişanlısıyla kapatıldığı ev Gökben Köyü'de. Nişanlısı T.G.'nin halasına ait. Evde kabus gecesinin izleri hala duruyor. Özge'nin ailesinin evine 15 km uzaklıkta. Tecavüz evi tam anlamıyla dağ başında, yakınlarında sadece bir mezarlık var. Kapısına olay sonrası kilit vurulmuş. Özge'nin kaçmak için üzerinden atladığı teller dikkat çekiyor. Demir panjurlar, tel örgüler yaşanan kabusu gözler önüne seriyor.

"Kızlarınızı, sevmediği kişiyle evlendirmeyin"


"Benim hayallerim vardı. İngilizce öğretmeni olmak isterdim. Ama okuyamadım. Bundan sonra ne birine güvenirim ne de evlenmeyi düşünürüm. İnsanın kendi anne, babasından bile şüphe etmesi çok acı bir şey. Buradan tüm anne babalara sesleniyorum; yaşı geçer, elalem laf eder diye kızlarınızı sevmediği, istemediği kişiye vermeyin. Zorlamayın. Hayatlarını mahvetmeyin..."

Melis Apaydın / Akşam Gazetesi
 


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler