Yaralı yunus iskeleye sığındı

Muğla'da Fethiye iskelesine sığınan ve sırtında sıyrıklar tespit edilen 5 metrelik yunus, yoğun bir çalışmayla açık denize bırakıldı.

Yayınlanma: 10.01.2009 - 11:20
Abone Ol google-news

Muğla Fethiye'de Gece ava çıkan balıkçılar, Fethiye iskelesinin alt kısmında 5 metrelik yunusu fark etti. Durumun bildirilmesi üzerine Fethiye İlçe Tarım Müdürü Fahri Alaşan, çevreci Ali İhsan Emre ve Fethiye Belediyesi ekipleri, iskeleye geldi.

Bölgeye çağrılan ve su altı konusunda uzman olduğu bildirilen dalgıç ekibi, yaptıkları incelemede, yunusta herhangi bir yara izi olmadığını, sırt kısmında sıyrıklar bulunduğunu belirledi. Gece boyunca halatlar yardımıyla açık denize götürülmek istenen yunusun, her seferinde halatı kopararak iskeleye döndüğü görüldü.

Bunun üzerine sabaha kadar sahilde güvenli bir noktada bekletilen balık, Sahil Güvenlik ve Liman Başkanlığı ekiplerince, yoğun bir çalışmanın ardından açık denize bırakıldı.

İskeleye sığınan yunusu yakından inceleme fırsatı bulan yetkililer, ''Balığının poşet ya da olta yutmuş olabileceğini düşünüyoruz. Vücudunda gözle görülür bir yara söz konusu değil. Balık, bölgede görev yapan farklı kurumların yoğun çabası sonrasında, güvenli şekilde açık denizle buluşturuldu'' dedi.

Çevreci Emre ise Fethiye'nin yunus, caretta caretta ve farklı deniz canlıları açısından önemli bir bölge olduğunu ifade ederek, ''Buraya her türlü deniz canlısı geliyor. Deniz canlıları konusunda uzman veteriner olsaydı yunusu alıp incelerdik. Bölgede, deniz canlılarına ilk müdahale yapılacak merkez kurulmalı'' diye konuştu.


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler