Yavaş ve İmamoğlu'ndan 'yerli otomobil' paylaşımı

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ve ABB Başkanı Mansur Yavaş bugün tanıtımı yapılan yerli otomobil hakkında paylaşımda bulundu. İmamoğlu, "Türkiye’nin yerli otomobil girişimi ile gurur duyuyoruz" dedi. Yavaş ise, "Ülkemizin fark gözetmeksizin uluslararası her alanda “Milli” duruşunun bir adım öteye taşınması için tüm imkanlarımızı sonuna kadar seferber etmeye hazırız" diyerek desteğini açıkladı.

Yayınlanma: 27.12.2019 - 19:54
Abone Ol google-news

Türkiye'nin yerli otomobilinin tanıtım toplantısı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Elektrikli yerli otomobil, Bursa’da kurulacak tesiste üretilecek. TOGG’un gerçekleştireceği yatırıma, 30 bin otomobillik alım garantisi verildi. 

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu da sosyal medya hesabından yerli otomobil hakkında paylaşımda bulundu.

İmamoğlu şunları kaydetti:

"Akıl ve bilimi barındıran her adımda varız. Türkiye’nin yerli otomobil girişimi ile gurur duyuyoruz. Elektrikli üretimi desteklemek için, İBB olarak çok güçlü bir siparişle yerli otomobilimize destek olacağız. Emeği geçen herkese ülkem adına teşekkür ederim."

YAVAŞ DA DESTEK VERDİ

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'tan da yerli otomobile destek geldi.

"Uzun bir süredir yerli oto ile ilgili tüm gelişmeleri yakından takip etmeye çalışıyoruz" diyen Yavaş sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti:

"Ülkemizin fark gözetmeksizin uluslararası her alanda “Milli” duruşunun bir adım öteye taşınması için tüm imkanlarımızı sonuna kadar seferber etmeye hazırız.

Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak da "Akıllı Başkent" vizyonumuz çerçevesinde, gençlerimizi bilim ve teknolojide dünyanın önde gelen ülkeleriyle yarışır seviyeye getirmek için projelerimizi hayata geçirmeye devam edeceğiz. 

AR-GE'ye yatırım, Türkiye'nin geleceğine yatırımdır."


Cumhuriyet Tatil Otel Rezervasyon

En Çok Okunan Haberler